Un șofer, cercetat penal după un control la frontieră. Bărbatul a încercat să înșele vigilența polițiștilor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un român cu permisul de conducere expirat a vrut să se sinucidă pentru că nu a fost lăsat să iasă din țară
Un român cu permisul de conducere expirat a vrut să se sinucidă pentru că nu a fost lăsat să iasă din țară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui tânăr cu cetățenie română și Republica  Moldova care a prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autoturismul pe care îl conducea.

În data de 14 octombrie,  în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un tânăr cu cetățenie română și R.Moldova, în vârstă de 21 de ani, care conducea un autoturism cu număr de înmatriculare specific Lituaniei, transmite Poliția de Frontieră.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurării auto obligatorii prezentate la control pentru autoturismul în cauză, polițiștii au procedat la efectuarea de verificări specifice, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic și că autoturismul în cauză nu figurează în bazele de date ca fiind asigurat. Totodată, s-a constatat că autoturismul figurează în bazele de date cu înmatricularea suspendată, din data de 14.10.2021. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

 

Doi bărbați, căutați de autoritățile austriece și germane, depistați la frontieră

 

Doi moldoveni, de 21 și, respectiv, 37 de ani, suspecți de comiterea unor furturi, au fost reținuți de polițiștii români de frontieră. La Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat, pe 12 octombrie, pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasageri în diferite mijloace de transport, doi bărbați cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 37, respectiv, 21 de ani.

La controlul de frontieră, oamenii legii au constatat că pe numele celor doi bărbați sunt emise alerte de punere în aplicare a câte unui mandat de arestare şi predare de către autorităţile din Austria, la data de 16.09.2021, respectiv, Germania, la data de 12.10.2021, ambii fiind cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de furt din proprietate privată. Persoanele în cauză a fost predate unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel