Opt cetățeni, prinși cu pașapoarte sau cărți de identitate false la frontiera României

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Autocar, oprit în vamă. Un pasager vroia să ajungă în Germania cu acte false
Autocar, oprit în vamă. Un pasager vroia să ajungă în Germania cu acte false

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat opt cetățeni străini, șase din Turcia și doi din Maroc, care au încercat să intre ilegal în România folosind pașapoarte și cărți de identitate false.

La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat, duminică, pentru formalități de control, un cetățean moldovean, în vârstă de 30 de ani, aflat la volanul unui autoturism. Împreună cu acesta călătoreau alți șase pasageri, cetățeni străini.

În timpul verificărilor, s-a constatat faptul că cei șase pasageri au prezentat polițiștilor de frontieră pentru control, patru pașapoarte emise de autoritățile din Moldova și două pașapoarte emise de Ucraina.

„Existând suspiciuni cu privire la condițiile de formă și fond ale documentelor în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au stabilit că acestea sunt false total. Persoanele în cauză au declarat polițiștilor de frontieră faptul că au procurat pașapoartele, de pe teritoriul statului Muntenegru și au plătit fiecare suma de 1.000 de euro. La cercetări s-a stabilit că cei șase bărbați sunt de origine kurdă, au vârste cuprinse între 20 și 37 de ani și intenționau, prin acțiunea de trecere ilegală a frontierei statului român, să ajungă în Franța”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

Opt cetățeni, prinși cu pașapoarte sau cărți de identitate false la frontiera României

 

Un caz similar a fost constatat sâmbătă seara, când în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat pentru a intra în țară, pe jos, doi cetățeni străini. Aceștia au prezentat pentru control două cărți de identitate, una fiind emisă de către autoritățile spaniole, iar cealaltă emisă de către autoritățile italiene. Și în aceste cazuri, au existat suspiciuni cu privire la condițiile de formă și fond ale documentelor, astfel că polițiștii de frontieră au făcut verificări suplimentare şi au stabilit că acestea sunt false total. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că cei doi bărbați, în vârstă de 36, respectiv 41 de ani, sunt din Maroc. Ei au declarat faptul că au plătit unui cetățean bulgar câte 300 de euro fiecare, pentru achiziționarea documentelor false.

Călătoria cetățenilor care au prezentat acte false a fost întreruptă, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, cele opt persoane care au prezentat documentele, șoferul, precum și mijlocul de transport au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel