Un român nu are voie să intre, timp de trei ani, „în baruri, cluburi sau localuri unde se consumă alcool”. Decizia, luată de magistrați

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Taxa pe alcool s-ar putea dubla
Taxa pe alcool s-ar putea dubla

Un bărbat din Suceava și-a aflat, recent, pedeapsa, după ce a dat foc unui imobil, care fusese cumpărat de soția sa. Astfel, magistrații au decis ca piromanul să nu mai intre, timp de trei ani, ”în baruri, cluburi sau localuri unde se consumă băuturi alcoolice”.

Pe data de 4 august, Ciprian V.(40 de ani) din Probota (Suceava) a ajuns beat acasă și a început imediat scandalul. Fără niciun motiv, bărbatul recalcitrant a început s-o înjure pe Liliana, soţia lui. În plus, a ameninţat-o cu moartea şi a vrut s-o lovească. Femeia și fiica loc au reușit să fugă din curte, ieşind în drum.

Ciprian a mers în curtea vecină, unde se afla o casă pe care soţia sa o cumpărase la începutul anului, a luat o piatră și a spart toate geamurile şi uşa de la casă. Ulterior, a scos o brichetă și a dat foc acoperișului, care care era stuf. Focul s-a extins și a transformat în scrum toată casa.  

 

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru „ameninţare” şi „distrugere”

 

Soția piromanului a sunat la 112, cerând sprijinul pompierilor şi al poliţiei. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al ISU Iaşi, care a lichidat incendiul, însă, din nefericire, casa a fost distrusă. Poliţiştii l-au reţinut pe incendiator și i-au deschis un dosar penal pentru „ameninţare” şi „distrugere”. Bărbatul a stat două luni în arestul preventiv, după care a fost plasat sub control judiciar la domiciliu.

În cursul urmăririi penale, soția s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 13.000 lei. Însă, la termenul de judecată de săptămâna trecută, soția a renunţat la orice pretenţii financiare faţă de soţul ei, retrăgând şi plângerea cu privire la săvârşirea infracţiunii de ameninţare, scrie  ziarulevenimentul.ro.

În schimb, judecătorii i-au dat doi ani cu suspendare şi i-au interzis să mai calce „în baruri, cluburi sau localuri unde se consumă băuturi alcoolice” în următorii trei ani. „Instanţa nu poate ignora atitudinea de dispreţ şi totală lipsă de empatie a inculpatului care, după izbucnirea focului, fiind surprins de camera telefonului mobil al fiicei acestuia, cu mâinile în şold, se uita la incendiul pe care tocmai îl provocase, fără să schiţeze un gest de a stinge focul sau de a anunţa autorităţile, existând riscul iminent ca, pe fondul căldurii excesive din atmosferă (30 de grade) şi a materialelor foarte uscate şi uşor inflamabile din care era construită casa (acoperiş de stuf), focul să se extindă uşor la celelalte gospodării sau chiar la propria locuinţă, urmare putând avea consecinţe dezastruoase”, au transmis magistrații.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel