„Un escroc laș”. Un român a pus la cale un plan „dezgustător”, în Anglia: „Îndemn cetățenii să aibă grijă!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Un escroc laș”. Un român a pus la cale un plan „dezgustător”, în Anglia: „Îndemn cetățenii să aibă grijă!”
„Un escroc laș”. Un român a pus la cale un plan „dezgustător”, în Anglia: „Îndemn cetățenii să aibă grijă!”

Ion R, un român de 45 de ani, a fost condamnat de Tribunalul din Cambridge, la șase ani și patru luni de închisoare pentru tâlhărie și înșelăciune. 

Ion R. a dat peste victimă, în vârstă de 60 de ani, pe 15 martie 2019 în filiala băncii Barclays Bank din Huntingdon, un oraș în comitatul Cambridgeshire, regiunea East din Anglia. A stat în jur și a privit cum victima era ajutată de personalul băncii să retragă bani de la un bancomat. Apoi a urmărit victima din spate, până la casa lui din Hartford Road.

2. -imagine fara descriere- (un-escroc-las--un-roman-a-pus-la-cale-un-plan-dezgustator--in-anglia-indemn-cetatenii-sa-aiba-grija-main-1.jpg)

„Fiul nostru a fost cel mai frumos copil din lume”. Noi detalii despre bunica româncă ce și-a lăsat fără viață nepotul, în Anglia

Ajuns la domiciliul victimei, acesta a bătut la uşă cerându-i bărbatului un pahar cu apă şi câteva indicaţii. În timp ce victima era distrasă să îi aducă apă, i-a furat bărbatului cardul de debit și numerarul. Românul a folosit apoi cardul furat pentru a retrage 900 de lire sterline de la un bancomat. El a putut face acest lucru înainte ca victima să poată suna la 999 și să viziteze banca pentru a-și anula cardurile.

La întoarcerea acasă de la bancă, victima a căzut inconștientă în timp ce ofițerul de poliție, Aiden McKay, bătea la ușă. Victima a încetat să mai respire, dar datorită serviciilor de urgență, inclusiv pompierilor, care au adus un defibrilator, și trecătorilor - a putut fi resuscitat.

Un român din Anglia a încercat să încaseze asigurări de 500.000 de lire sterline, după ce fratele lui a murit de Covid

 

Românul, arestat pe Aeroportul Luton

 

Ion R. a fugit în România, dar a fost arestat ulterior, când a revenit în Anglia, pe Aeroportul Luton pe 9 noiembrie anul trecut, după ce a fost reținut de vameși. Luni, 9 ianuarie, la Cambridge Crown Court, Ion R., fără adresă fixă, a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare, pledând vinovat de tâlhărie și înșelăciune.

3. -imagine fara descriere- (un-escroc-las--un-roman-a-pus-la-cale-un-plan-dezgustator--in-anglia-indemn-cetatenii-sa-aiba-grija-main-2.jpg)

Sentința a luat în considerare pledoariile de vinovăție la acuzațiile de furt și fraudă în legătură cu un incident similar din Waltham Abbey, Essex, în februarie 2018. Judecătorul l-a lăudat pe polițistul McKay și pe un ofițer care dorește să rămână anonim pentru eforturile lor de salvare a vieții victimei.

„Ion R. a vizat un bărbat în vârstă vulnerabil care își făcea nevinovat treburile de zi cu zi. A fost o infracțiune dezgustătoare, un escroc laș, și apoi a încercat să evite justiția fugind din Marea Britanie, dar din fericire am reușit să-l arestăm la întoarcere și să-l punem în fața instanței. Stresul cauzat aproape că a ucis victima și aș dori să aduc mulțumiri ofițerilor, pompierilor și membrilor publicului care i-au ajutat să-i salveze viața. Aș îndemna oamenii să aibă grijă de vecinii lor în vârstă sau vulnerabili și să sune poliția, dacă sunt suspiciuni, întrucât ar putea fi victima unei infracțiuni”, a spus procurorul Kellymarie Harman.

Anglia. Ana s-a urcat într-un taxi spre aeroport și a dispărut fără urmă: Soțul ei, arestat pentru „inducere în eroare a anchetatorilor de poliție”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel