Mii de români, blocați pe aeroportul Luton din Londra; zeci de zboruri spre România anulate: „Vrem acasă!“ (Video)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mii de români nu au mai putut decola spre casă, după ce mai multe zboruri au fost amânate din cauza ninsorii puternice.

Probleme continuă să apară pe aeroportul Luton din Marea Britanie, mii de românii fiind încă blocați acolo.

Pasagerii care încep să întoarcă în România de sărbători se confruntă cu greve și ninsori în mai multe țări din Europa. Aeroporturile din Marea Britanie sunt printre cele mai afectate.

Mii de români, blocați pe aeroportul Luton din Londra; zeci de zboruri spre România anulate: „Vrem acasă!“ 

 

Mii de români sunt blocați în aeroportul Luton dn Londra, după ce peste 20 de zboruri spre sau dinspre România au fost anulate. Potrivit Antena 3 CNN, care a prezentat imagini cu un protest ad-hoc al românilor în aeroport, pasagerii s-au săturat să aștepte și au început să huiduiască și să strige la unison „Vrem acasă!“ 

Ministerul Afacerilor Externe a lansat luni o atenționare de călătorie prin care informa cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord că în perioada 12-13 decembrie 2022 autoritățile britanice au anunțat perturbări ale serviciilor de transport aerian din cauza vremii nefavorabile, fiind emis un cod galben de gheață și ceață, în vigoare în Scoția, zona capitalei Londa și sud-vestul Angliei.

Și în aeroporturile pariziene se anunță haos, tot din cauza vremii nefavorabile. Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că pentru 33 de departamente din nordul ţării, inclusiv zona capitalei, Paris, a fost emis un cod portocaliu de zăpadă şi polei pentru miercuri, 14 decembrie.

MAE, atenţionare de călătorie: Franţa - perturbări ale zborurilor pe aeroporturile Charles de Gaulle şi Orly

 

Direcţia Generală a Aviaţiei Civile a anunţat perturbări ale traficului aerian la plecările şi sosirile de pe aeroporturile Charles de Gaulle şi Orly din Paris, a anunţat MAE marţi seară.

Pe site-ul aeroporturilor din Paris (https://www.parisaeroport.fr/) se menţionează că pot fi întârzieri sau anulări ale anumitor zboruri, călătorii fiind sfătuiţi să verifice programul de zbor al companiilor aeriene şi să anticipeze sosirea la aeroport, accesul rutier putând fi perturbat.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de web http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel