GREVĂ japoneză la CERBUL de AUR împotriva abuzurilor CONDUCERII TVR

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

MediaSind TVR a declanşat în data de 22 august 2019 greva japoneză, în timpul Festivalului Cerbul de Aur de la Braşov. Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale Extraordinare din 17 iulie 2019.  

Aceștia au purtat tricouri inscripţionate prin care cer conducerii instituiţiei Respect pentru Televiziunea Publică, anunță orgnizatorii printr-un comunicat de presă.

Opinia publică  a constatat că, în ultimii doi ani, angajaţii au fost tratati de președintele director – general Doina Gradea, cu aroganță și cu lipsă de respect. (...) Fondurile publice sunt cheltuite în mod discreționar, ignorând normele legale de transparență, fiind aduse, astfel, grave prejudicii instituției. Au fost constatate repetate încălcări ale Legii nr 544/2019 privind informațiile de interes public și a HG 714/2018  privind deplasările interne (...)Au fost pierdute contracte extrem de importante privind organizarea unor evenimente etalon pentru Televiziunea Română, în favoarea unor entități și grupuri de interese private, spus orgnizatorii.

Reprezentanții MediaSind TVR îi rogă pe colagii loc asupra cărora se fac presiuni pentru a încetaprotestul de la Cerbul de Aur, să facă sesizare.

"MediaSind TVR apreciază profesionalismul de care au dat dovadă angajaţii implicaţi în desfăşurarea şi organizarea deschiderii Festivalului, inclusiv a profesioniştilor din conducerea SRTV. Încercările disperate ale preşedintelui – director general de a manipula publicul și de a-l întoarce împotriva angajaților care  protestează,  nu reprezintă decât o jalnică tentativă de a denatura realitatea şi un nou abuz care va fi sancţionat de către instituţiile abilitate. În acest sens, facem un apel către cei care au fost supuşi unor presiuni în urma participării la acţiunile de protest, să ne sesizeze", se mai spune în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel