„Trebuia să fac cel puțin 500 de euro pe zi”. Coșmarul unei românce, atrasă în Italia cu un job de babysitter. Alexandra a fost salvată de un client, dar calvarul continuă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Trebuia să fac cel puțin 500 de euro pe zi”. Coșmarul unei românce, atrasă în Italia cu un job de babysitter. Alexandra a fost salvată de un client, dar calvarul continuă
„Trebuia să fac cel puțin 500 de euro pe zi”. Coșmarul unei românce, atrasă în Italia cu un job de babysitter. Alexandra a fost salvată de un client, dar calvarul continuă

Alexandra, o româncă în vârstă de 30 de ani, povestește calvarul prin care a trecut după ce a fost atrasă în Italia cu mirajul unui loc de muncă ca dădacă. 

Coșmarul Alexandrei, torturată și forțată să se prostitueze ani de zile, s-a încheiat după ce a fost salvat de un client care s-a îndrăgostit de ea. Cei doi locuiesc acum împreună, însă torționarii continuă să o amenințe. Coșmarul părea terminat, dar Alexandra este încă speriată și își reia povestea de la început.

Încă din anul 2011, la vârsta de doar 19 ani, un cuplu de români, doi membri ai unei organizații care gestionează traficul de sclavi sexuali din România în Italia, îi oferă un loc de muncă ca babysitter în Italia. Alexandra acceptă, ajunge la Roma și este însoțită la un apartament din Tor Sapienza, suburbia extremă de est a Romei din Italia.

„De îndată ce am ajuns la acea casă, am întâlnit alte șase fete care mi-au explicat că slujba nu era babysitting, ci va trebui să mă prostituez în fiecare zi pe Palmiro Togliatti. Cuplul care mi-a oferit jobul, mi-a luat actele și mi-a mai arătat strada unde trebuie să muncesc, la numărul 808”, își amintește Alexandra. „Din acel moment a început calvarul. Veneau să mă ia de acasă în fiecare seară la ora 20:00 și mă duceau la Togliatti. Trebuia să lucrez până la șase dimineața și trebuia să câștig cel puțin 500 de euro pe zi. Dacă nu făceam banii aceștia, mă băteau. Mi-au luat toți banii în fiecare seară, nu puteam păstra decât 20 de euro pentru mine”, mai povestește românca.

Povestea Mădălinei, o româncă din Italia care a dat lovitura. Câștigă „peste 100.000 de euro” lunar după ce a renunțat la ospătărie

 

Alexandra, răpită de cuplul de români și dusă înapoi pe stradă



Povestea continuă așa până când în 2014 Alexandra îl întâlnește pe Stefano, un tânăr client. Cei doi se îndrăgostesc. Stefano este amabil și îi inspiră încredere. Într-o zi din decembrie a acelui an, în timp ce cuplul de proxeneți se afla în România, Alexandra l-a sunat și l-a implorat să meargă să o salveze.

Lui Stefano nu a trebuit să-i spună de două ori. A scos-o imediat de pe stradă. Relația durează trei ani, până când în vara lui 2017, în timp ce Alexandra se află în vacanță cu familia într-un sat din România, cei doi traficanți o întâlnesc. Ei o răpesc, practic. O duc înapoi la Roma, îi fură actele și telefonul mobil, ca să nu-i ceară ajutor lui Stefano sau altcuiva. Și o aruncă înapoi pe stradă.

2. -imagine fara descriere- (trebuia-sa-fac-cel-putin-500-de-euro-pe-zi--cosmarul-unei-romance--atrasa-in-italia-cu-un-job-de-babysitter--alexandra-a-fost-salvata-de-un-client--dar-calvarul-continua-2.jpg)

„Stefano m-a găsit pe Togliatti, a venit de mai multe ori să încerce să mă salveze, o dată chiar a dat cu piciorul în mașina unui client pentru a-l fugări. Exploatatorii mei m-au obligat să-l denunță de mai multe ori pentru hărțuire. M-au bătut până m-am dus la poliție să denunț”, mai spune Alexandra.

Stefano este judecat și ajunge în arest la domiciliu. Pe 13 decembrie 2018, „la ora 5 dimineața am sunat-o pe mama lui Stefano și am întrebat-o dacă pot să merg la ei acasă. Am anunțat și poliția că mă duc de bunăvoie la Stefano, pentru a evita riscul de a-i provoca alte probleme juridice”.

Cu acest gest Alexandra încă încearcă să se salveze. Ea retrage toate plângerile împotriva lui Stefano, decide să vorbească cu magistrații pentru a-l exonera pe bărbat și se întoarce să locuiască cu el.

Româncă din Italia, salvată de un copil care a sunat la 112: Băiețelul erou l-a auzit, în tren, pe un conațional când vorbea de planurile sale

 

„Nu s-a întâmplat nimic”



Dar cuplul de proxeneți are adresa de acasă a lui Stefano, și încep amenințările și violențele. „Odată ce l-au luat pe Stefano, l-au trântit cu capul de poartă și i-au spus: `Nu ne interesează dacă ne denunțați, oricum avem pe cineva care vă poate face rău. Dacă nu te întorci, îți rupem brațele`”, își mai amintește Alexandra. Pe 28 iulie 2019 ei lasă în cutia poștală a lui Stefano un plic cu două gloanțe de calibru 7,65.

Alexandra și Stefano raportează totul la poliție. Ei dau numele și prenumele exploatatorilor, adresele apartamentelor unde țin victimele sub amenințare. „Dar de atunci nu s-a întâmplat nimic. Când trec pe Togliatti văd alte fete în locul meu și acele două sunt încă libere să ne facă rău”, a conchis Alexandra.

Italia. Adolescent român, condus pe ultimul drum: Comunitatea românească și-a luat rămas bun de la Alin și au scris mesaje pe steagul României, așezat pe capota mașinii

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG   

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel