Italia. Adolescent român, condus pe ultimul drum: Comunitatea românească și-a luat rămas bun de la Alin și au scris mesaje pe steagul României, așezat pe capota mașinii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Adolescent român, condus pe ultimul drum: Comunitatea românească și-a luat rămas bun de la Alin și au scris mesaje pe steagul României, așezat pe capota mașinii. FOTO: primabergamo.it
Italia. Adolescent român, condus pe ultimul drum: Comunitatea românească și-a luat rămas bun de la Alin și au scris mesaje pe steagul României, așezat pe capota mașinii. FOTO: primabergamo.it

Înmormântarea tânărului român de 17 ani care a fost copleșit pe o motocicletă de o mașină care a intrat în depășire a avut loc ieri, în Caravaggio, provincia Bergamo din Lombardia, Italia. 

O îmbrățișare infinită în mijlocul lacrimilor multor prieteni care își strâng părinții în jurul sicriului și cântă piesa „Brnbq” de Sfera Ebbasta. Astfel s-a încheiat, la începutul după-amiezii zilei de vineri 16 decembrie, înmormântarea pentru Alin Varna, în vârstă de 17 ani, care a murit într-un accident rutier.

În seara zilei de 6 decembrie, băiatul care mergea cu motocicleta se îndrepta spre Mozzanica la iubita lui după ce s-a oprit la noul McDonald's care stă peste drum și i-a cumpărat fetei sandvișuri. Cu puțin timp înainte, Alin, care în vară absolvise o școală profesională de ospătari din Bergamo, și-a luat la revedere de la mama sa Eugenia și de la tatăl său Marin, promițându-le că se va întoarce a doua zi dimineață. O promisiune pe care nu a putut să o țină. După ce a trecut de curba Lancelot, tânărul de 17 ani a fost acroșat de o mașină angajată în depășire, care i-a invadat banda. O coliziune frontală care nu i-a lăsat nicio ieșire. 

 

„Alin ne făcea mereu să zâmbim”

 

Vineri, în biserica parohială Sfinții Fermo și Rustico a fost săvârșită înmormântarea cu rit ortodox, credință căreia îi aparținea băiatul de origine română. Slujba a fost condusă de părintele Traian Vartan, preot al parohiei românești Cassano d'Adda. „Îi este greu unui preot să nu găsească cuvintele, dar acesta este unul dintre aceste momente”, a spus părintele Vartan la sfârşitul slujbei.

3. -imagine fara descriere- (italia--adolescent-roman--condus-pe-ultimul-drum-comunitatea-romaneasca-si-a-luat-ramas-bun-de-la-alin-si-au-scris-mesaje-pe-steagul-romaniei--asezat-pe-capota-masinii-3.jpg)

A venit atunci rândul celui mai bun prieten al lui Alin să citească o scrisoare în timp ce suspinele mamei Eugenia răsunau: „Alin ne făcea mereu să zâmbim. Nu am crezut niciodată că voi fi aici astăzi, niciunul dintre noi nu s-ar fi așteptat vreodată, dar uneori viața ne oferă surprize urâte. Alin a fost întotdeauna și va rămâne pentru noi un fiu, un frate și un mare prieten pe care nu-l vom uita niciodată, lăsând acum un gol imens în viața fiecăruia. Anumite lucruri ca acestea sunt și vor rămâne inexplicabile, deoarece sunt nedrepte și lipsite de sens, dar trebuie să căutăm în noi puterea pe care Alin a avut-o întotdeauna și pe care a crezut întotdeauna că trebuie să ne ridicăm și să putem sărbători așa cum și-ar fi dorit el”.

Pentru a-și arăta afecțiunea pentru Alin la ieșirea sicriului, prietenii au lansat mai întâi baloane albe, mulți au purtat tricouri albe imprimate special cu fotografia lui Alin, apoi au pornit o motocicletă în curtea bisericii.

4. -imagine fara descriere- (italia--adolescent-roman--condus-pe-ultimul-drum-comunitatea-romaneasca-si-a-luat-ramas-bun-de-la-alin-si-au-scris-mesaje-pe-steagul-romaniei--asezat-pe-capota-masinii-4.jpg)

Totuși, cel mai emoționant moment a fost când s-a luminat o cutie cu notele melodiei rapperului Sfera Ebbasta. În acest moment, toți prietenii s-au adunat în jurul sicriului, cântându-l.

Pe capota unei mașini, cineva a întins un steag românesc, care a fost semnat de mulți prieteni și cunoscuți: ultimul rămas bun al comunității românești din Caravaggio pentru tânărul lovit de o tragedie atât de absurdă.

2. -imagine fara descriere- (italia--adolescent-roman--condus-pe-ultimul-drum-comunitatea-romaneasca-si-a-luat-ramas-bun-de-la-alin-si-au-scris-mesaje-pe-steagul-romaniei--asezat-pe-capota-masinii-2.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel