Traian Băsescu, despre vizita Vioricăi Dăncilă în SUA: "O va COSTA turul doi. La Plumb totul s-a încheiat"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Traian Băsescu a comentat vizita Vioricăi Dăncilă în America, despre carte susţine că este "o greşeală care o va costa turul al doilea al alegerilor". Cât despre Rovana Plumb, fostul preşedinte susţine că demersul său pentru postul de comisar european s-a încheiat, deşi ar mai fi fost câteva propuneri care trebuiau să fie respinse pe lângă ea.

"Ce a făcut doamna Dăncilă face parte din prostiile pe care le poate face un premier. Un premier este aproape la rang de șef de stat. Nu pleacă câine surd la vânătoare să vadă cu cine se poate întâlni în America.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă a REUŞIT să obţină o întâlnire prin SUA. A postat IMEDIAT pe Facebook

A fost o eroare a celor care au sfătuit-o să facă acest turneu inutil. Și o face însoțită și de Teodorovici, și de miniștri, ceea ce nu e în regulă deloc. A greșit și s-ar putea să o coste turul 2 acest turneu în America", a declarat Traian Băsescu, la Realitatea TV.

Fostul preşedinte a vorbit şi despre respingerea usturătoare a Rovanei plumb, în Comisia juridică, lucru care ar fi trebuit să se întâmple cu mai mulţi candidaţi, a mai punctat Traian Băsescu.

"La doamna Plumb, lucrurile s-au încheiat. A fost o decizie în interiorul Comisiei cu 20 la 0 să nu mai fie reaudiată. (...) Este adevărat că nu există un comunicat oficial. Dar între timp, din ce am aflat, a fost acest vot de 20 la 0. Deci nici măcar reprezentanţii socialiştilor nu au mai susţinut varianta cu doamna Plumb. Este legat de chestiunea cu justificarea averii. Nu stiu cât de experţi suntem noi, parlamentarii aleşi, să verificăm o declaraţie de avere într-o oră. Mă rog, fiind vorba de vot, votul e vot.

Citeşte şi: Codrin Ștefănescu: "Comparaţi Kovesi cu Plumb? Kovesi e MAMA CĂTUŞELOR!"

Altceva pare deranjant, dacă vreţi să discutăm cinstit situaţia. Nu este singura care are probleme. Şi eu nu zic că trebuia să treacă doamna Plumb. Eu zic că trebuiau să fie respinşi toţi. Cel care va fi comisar pe justiţie este anchetat de autorităţile din Belgia. Doamna care urmează să răspundă de afacerile interne, reprezentanta Franţei are probleme exact cu banii de europarlamentar, este investigată de OLAF. Şi belgianul, şi doamna din Franţa, sunt din partidul domnului Cioloş, care altfel ia foc când aude de suspiciuni de corupţie. Ceva nu este în regulă. De ce nu s-a aplicat tuturor acest criteriu?

Din câte ştiu eu, nu va mai continua cursa doamna Plumb. Premierul va trebui să desemneze un alt reprezentant al Guvernului, un alt comisar. Problema e să aibă mare grijă la desemnat", a mai precizat Traian Băsescu, la aceeaşi televiziune.

În ceea ce priveşte cererea lui Klaus Iohannis la adresa lui Dăncilă, ca următoarea propunere de comisar european să treacă întâi pe la Cotroceni, apoi prin Parlament, Traian Băsescu susţine că este benefică o astfel de colaborare, chiar dacă nu e stipulată în lege.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a RĂBUFNIT! Dă de PĂMÂNT cu Dăncilă: "I-am spus EXPLICIT! Exportă INCOMPETENŢA!"

"Nu e scris în nicio lege, însă niciodată nu e greşit să te consulţi cu preşedintele, atâta timp cât preşedintele este membru în Consiliul European şi nu premierul. Cred că ar putea să colaboreze cu preşedintele Iohannis.

Ştampila e ştampilă, realitatea e realitate. Să nu credeţi că nu sunt încărcate de corupţie şi alte ţări din UE. Problema e că România a fost taxată şi pe fondul faptului că există o istorie a conflictului între Comisia Europeană şi Guvernul României", a mai spus Traian Băsescu, la Realitatea TV.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel