Codrin Ștefănescu: "Comparaţi Kovesi cu Plumb? Kovesi e MAMA CĂTUŞELOR!"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Codrin Ştefănescu a comentat respingerea candidaturii Rovanei Plumb în Comisia juridică, într-o intervenţie la Realitatea TV, pe care a catalogat-o, din nou, drept o execuţie politică, dar şi afrontul guvernului privind candidatura Laurei Codruţa Kovesi, pe care a numit-o "mama cătuşelor". Cât despre împrumutul Rovanei Plumb de la o persoană fizică, Ştefănescu a avut o explicaţie halucinantă: "În România toţi avem prieteni, cunoştinţe, rude care, la un moment dat, ne pot oferi un împrumut". 

"E un eşec al României. Trebuie să vedem cu ochiul liber că vorbim de un dublu standard aici. Erau 9-10 candidaţi care aveau probleme în ţara lor şi asta nu a însemnat absolut nimic, pentru că fiecare şi-a susţinut, în grupurile parlamentare, candidatul din ţara respectivă. Avem un candidat belgian care este în urmărire penală, avem o doamnă din Franţa care are probleme privind utilizare a banilor de europarlamentar.

Cred că s-a făcut foarte mult lobby împotriva doamnei Plumb. În primul rând, europarlamentarii de la USR şi de la PNL.

Citeşte şi: Codrin Ştefănescu NU MAI SUPORTĂ: "Execuţie politică! Lovitură NĂPRASNICĂ!

Rovana Plumb este ţinta unor atacuri venite de aici din România şi prin grupurile de europarlamentari români de acolo. Este o execuţie politică cu sprijinul masiv, din partea europarlamentarilor români de la USR şi PNL.

Români au sabotat candidatura unui alt român pentru funcţia de comisar european", a declarat Codrin Ştefănescu, la Realitatea TV.

Cristian Băcanu, preşedintele PNL Sector 5, invitat în platou, i-a atras atenţia că nu a fost niciun reprezentant al Opoziţiei din România în Comisia în care a fost audiată Rovana Plumb, iar aceste acuzaţii nu stau în picioare.

 

Codrin Ştefănescu: "Toţi avem prieteni, rude, cunoştinţe care ne pot oferi un împrumut"

 

Cât despre sumele împrumutate de Rovana Plumb şi care au pus-o în dificultate în faţa Comisiei juridice, Codrin Ştefănescu a venit cu explicaţia că procedurile legale sunt altfel la noi decât în alte ţări europene.

"Asta este o aberaţie pe care o ştiţi foarte bine, că în România legea este alta faţă de multe ţări europene privind procedura. În condiţiile în care noi am avut un trezorier şef şi nu am anunţat schimbarea acestuia printr-o decizie a CEX-ului, AEP a refuzat actele. E e doar o procedură, pentru că banii se vor recupera. (...) Nu ai cum să minţi în declaraţia de avere", a mai spus social-democratul, la Realitatea TV.

 

Codrin Ştefănescu: "Noi nu mai avem prieteni în Parlamentul European"

 

Cât despre faptul că Rovana Plumb a împrumutat 800.000 lei de la o persoană fizică, lucru care iarăşi a atras atenţia Comisiei, Ştefănescu a avut un răspuns halucinant:

"În România toţi avem prieteni, cunoştinţe, rude care, la un moment dat, ne pot oferi un împrumut ca să îmi achit ratele restante la casă până când îmi încasez nu ştiu ce salariu sau dividende. Sunt lucruri normale, iar sumele sunt minore", a mai spus acesta.

Citeşte şi: Rovana Plumb, reacţie după ce a fost RESPINSĂ: "Nu am primit..."

Cele 15 voturi "împotrivă" obţinute de Rovana Plumb au venit de la eurodeputaţi străini.

"Noi de ani de zile ne certăm în PE şi le arătăm lucrurile murdare în văzul celorlalţi oameni de acolo. Noi nu mai avem acolo prieteni. Toată lumea ştie că din România vin români din funcţiile acelea şi tranferă scandalul de la Bucureşti acolo. Am avut români care au votat împtoriva României", a fost răspunsul lui Codrin Ştefănescu. 

 

Codrin Ştefănescu: "Kovesi, mama cătuşelor"

 

Jurnalista marinela Mititelu l-a întrebat apoi pe social democrat de ce Laura Codruţa Kovesi a reuşit să îi convingă pe europarlamentarii străini să o voteze, în ciuda demersurilor făcute de Guvernul României pentru a împiedica această candidatură. Reacţia sa:

"Comparaţi Kovesi cu Plumb? Diferenţa este uriaşă! Aici vorbim despre mama cătuşelor, într-o perioadă în care abuzurile s-au ţinut lanţ în România", a mai spus Codrin Ştefănescu, la Realitatea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel