Tort delicios, simplu și rapid pentru orice ocazie, fără cuptor. Nu poți să ratezi această rețetă!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Tort delicios, simplu și rapid pentru orice ocazie, fără cuptor. Nu poți să ratezi această rețetă! FOTO: captură video Facebook @Cookrate - Romania
Tort delicios, simplu și rapid pentru orice ocazie, fără cuptor. Nu poți să ratezi această rețetă! FOTO: captură video Facebook @Cookrate - Romania

Cu toții ne dorim să avem cel mai bun tort fără a depune prea mult efort în pregătirea acestuia. Astăzi vă vom prezenta o rețetă foarte simplă și rapidă a unui tort delicios, fără coacere! 

Ingrediente:

biscuiți măcinați - 500 g

unt - 50 g

banane - 500 g

Citește și Pune un ban în tortul tău de la ziua de naștere. Află tot ce trebuie să știi despre superstițiile aniversare pentru a fi bogat și norocos

Pentru cremă:

praf de budincă cu gust de vanilie - 80 g

lapte - 500 ml

zahăr - 100 g

frișcă - 300 ml

banane - 2 buc

Pentru glazură:

unt - 30 g

lapte - 70 ml

cacao - 70 g

zahăr - 30 g

Vezi și Tort cappuccino. Un desert uimitor, cu o aromă intensă de cafea. O felie are mai puțin de 150 de calorii

 

Tort pentru orice ocazie, fără cuptor - Mod de preparare

 

Într-un bol pisăm bananele până devin o pastă fină. O putem face cu un blender vertical. Adăugăm peste ele untul topit și amestecăm până se încorporează.

Într-un alt bol amestecăm biscuiții măcinați și cacaoa. Apoi, turnăm amestecul peste amestecul de banane cu untul topit. Le încorporăm amestecând foarte bine până devine un aluat pe care îl vom împărți în trei părți egale. 

Luăm cele trei părți de aluat și le așezăm uniform în tăvi separate, tapetate cu hârtie de copt, cu margini detașabile cu diametrul de 20 centimetri. Le băgăm la frigider timp de o oră. După ce le scoatem din frigider, scoatem marginile detașabile și începem să montăm tortul. 

Încearcă și Cea mai tare prăjitură cu ciocolată fără coacere e gata în câteva minute. Copiii te vor iubi pe loc, adulții vor exclama "Wow!"

Trebuie să facem crema amestecând frișca lichidă până devine tare. Apoi, punem într-o cratiță laptele pe foc și adăugăm zahărul și praful de budincă. Amestecăm cu un tel până se formează budinca. 

Luăm de pe foc și punem budinca peste frișcă amestecând din nou. Când este gata, punem cremă pe prima foaie de tort și banane tăiate feliuțe. Repetăm procesul până când toate feliile de tort sunt gata.

La final trebuie să pregătim glazura. Punem o cratiță pe foc și amestecăm zahărul, cacaoa, laptele și untul. Când este gata, decorăm tortul cum dorim cu această delicioasă glazură. 

Punem tortul la frigider preț de trei ore și gata! Poftă bună!

Citește și Bavareză cu cafea. Fără făină și fără unt. Un desert spectaculos, pentru masa de Revelion

Sursa: Facebook @Cookrate - Romania

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel