Tort cappuccino. Un desert uimitor, cu o aromă intensă de cafea. O felie are mai puțin de 150 de calorii

Nicoleta Baciu / 8 dec 2021, 16:52 Salveaza PDF Comentarii
Tort cappuccino. Un desert uimitor, cu o aromă intensă de cafea. O felie are mai puțin de 150 de calorii
Tort cappuccino. Un desert uimitor, cu o aromă intensă de cafea. O felie are mai puțin de 150 de calorii

Tortul de cappuccino este un deset delicios și aromat. O felie are mai puțin de 150 de calorii, iar gustul său cremos de cappuccino italian te va cuceri. Aroma intensă de cafea este atenuată de dulceața ricottei.  Textura moașe și umedă a blatului va satisface și cele mai rafinate gusturi. Veți folosi amidon de porumb în loc de făină, pentru a crea un desert și mai ușor, potrivit pentru toată lumea.  

Aveți nevoie doar de 15 minute pentru a pregăti acest desert minunat și 60 pentru a-l coace.   

Pentru această rețetă aveți nevoie de: 

3 ouă,

100 grame de zahăr brun,

40 grame de amidon,

50 ml lapte,

50 ml de lapte,

500 grame de ricotta,

1 lingură extract de vanilie,

1 lingură de cacao amară.

 

 

Tort cappuccino. Un desert uimitor, cu o aromă intensă de cafea. O felie are mai puțin de 150 de calorii. Modul de preparare

 

 

Cu o oră înainte de a începe să preparați acest desert minunat, puneți ricotta cu o strecurătoare cu plasă fină să se scurgă de zer. În acest fel, brânza va pierde complet zerul. Porniți cuptorul la 180°, pregătiți cafeaua și lăsați-o să se răcească.

 

Încercați și. Tartă de post cu lămâie. Un desert super cremos, fără grăsimi și fără zahăr. O porție are doar 130 calorii

 

Tapetați o tavă de 20 cm cu hârtie de copt, pe care vă sugerăm să o udați și o stoarce bine pentru ca să adere perfect de tavă. Cu mixerul electric se mixează ouăle și zahărul până obțineți o consistenta spumoasa. Apoi se adaugă vanilia, laptele și cafeaua (rece), amestecând mereu la viteza maximă.

Vedeți și: Prăjitură cu cafea. Fără unt, lapte sau făină. Are doar 170 de calorii și este senzațional de bună

 

Adăugați ricotta și amestecați perfect ca să evitați formarea de cocoloașe. La final, se cerne amidonul și cacao peste amestec și se frământă cu grijă. Transferați aluatul în formă și coaceți timp de o oră, în cuptorul preîncălzit.

 

Ar putea să vă încânte și: Chec cu fructe de pădure. Fără făină și fără lapte cu doar 130 de calorii. Un deliciu culinar, gata in 30 de minute

 

Când este copt, scoateți tortul, lăsați-l să se răcească la temperatura camerei și mutați-l pe un platou de copt. Decorează-l cu pudră de cacao, bucățele de ciocolată neagră sau boabe de cafea. Înainte de a-l servi pe masă, tortul cappuccino se ține cam o oră la frigider. Bucurați-vă de un fior de plăcere intensă! Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy