Știrile amiezii, 1 iulie: Rămâi conectat cu cele mai importante evenimente

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Rusia continuă să maniuleze poporul. Accesul la site-ul canalului francez Euronews a fost blocat luni, 21 martie
Rusia continuă să maniuleze poporul. Accesul la site-ul canalului francez Euronews a fost blocat luni, 21 martie

Cele mai importante titluri ale zilei, pe Știri Diaspora.

-> Guvernul a modificat hotărârea privind starea de alertă și a introdus noi măsuri în ceea ce privește regulile de distanțare fizică și protecție sanitară. Astfel, printre altele, a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la șase la zece persoane. Lista modificărilor ->  AICI.

-> Rudele unui bărbat de 41 de ani, din orașul Gura Humorului, s-au ales cu dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Acestea sunt acuzate că au deschis sicriul sigilat în care se afla trupul bărbatului decedat, infectat cu COVID 19. Familia susține însă că omul nu a fost ucis de virus, ci a murit de cancer. Detalii despre caz,->  AICI

-> Doi copii înscriși la o grădiniță privată din Iași au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Ei au simptome ușoare și au fost internați în spital. Toții preșcolarii și angajații unității de învățământ au fost izolați la domiciliu, potrivit DSP Iași. Detalii -> AICI.

-> Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români, care intenţionează să călătorească în Republica Elenă, că accesul rutier pe teritoriul acestei ţări este permis în perioada 1-15 iulie numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas. -> Iată toate detaliile oficiale.

-> Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanță de urgență care modifică Legea pensiilor prin care recunoaște condiții speciale de muncă pentru aproximativ 1500 de pensionari din industria Apărării.

Cele mai importante știri din DIASPORA

 

-> Un român de 65 de ani din  Franța este acuzat că l-a ucis pe amantul tunisian al soției sale și i-ar fi furat aproape jumătate de milion de euro pe care acesta i-ar fi avut asupra sa. De asemenea a înjunghiat-o și pe cumnata lui, iar pe soția sa a alergat-o înarmat cu trei cuțite. Românul e judecat pentru crimă și dublă tentativă de omor. Povestea HALUCINANTĂ -> AICI.

-> În timp ce angajații unei companii din oraşul Lambach, Austria, descărcau un vehicul, marți după-amiază, doi români în stare de ebrietate au furat autoutilitara şi au dispărut. Ce a urmat după... aflați de -> AICI.

-> Poliția spaniolă a arestat un român care a încercat să violeze o femeie  într-un loc de joacă pentru copii în cartierul San Blas dn Madrid. Românul de 31 de ani stătea peste o femeie, ținând-o strâns de brațe. Mai mult bărbatul reuşise să-şi dea jos pantalonii. Întreaga poveste o găsiți -> AICI.

-> Un român a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru că a forțat două conaționale să se prostitueze prin bătăi și amenințări cu moartea. Varianta sa de poveste este una de-a dreptul hilară.

-> O turmă de 1.300 de oi, câţiva măgari, trei câini tineri şi foarte buni au fost aduşi de ciobanul român Ion Ursache de la Leno la păşunile înalte din Valtrompia. Povestea sa a impresionat Italia. 

-> Două românce, una de 52 de ani şi alta de 40 de ani au fost oprite, la sfârşitul săptămânii trecute, pe o strada din Rhein-Erft-Kreis, de trei persoane, care s-au prezentat a fi ofiţeri de poliţie. Cei trei bărbaţi, care s-au prezentat a fi poliţişti, le-au spus femeilor că vor să le verifice portofelele, deoarece sunt bănuite că ar avea haşiş. Întreaga pățanie -> AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel