Spania. Un român a forțat două conaționale să se prostitueze: „Îți răpesc fetița din România și o vând“. Pedeapsă revoltătoare

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un român a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru că a forțat două conaționale să se prostitueze prin bătăi și amenințări cu moartea.

Proxenetul român  a fost condamnat la 6 ani de închisoare (și alți patru ani de probațiune) și obligat la plata a 15.000 de euro fiecăreia dintre victime. Inițial pentru el procurorii au cerut 15 ani de închisoare și probațiune pentru alți zece și câte 20.000 de euro daune pentru victime.  În plus, el a primit  încă doi ani de închisoare pentru spălare de bani și are interdicția de a se apropia la mai puțin de cinci sute de metri sau de a comunica cu oricare dintre victime vreme de  șapte ani. 

Românul este acuzat pentru două infracțiuni de prostituție coercitivă și o infracțiune de spălare de bani în formă continuată. El este acuzat că a forțat două femei să se prostitueze, fiind ținute sub teroare, amenințate și bătute.  Aproape 23.000 de euro au câștigat cele două femei care și-au vândut trupul, bani care au ajuns în integralitate la român.

Obligată să se prostitueze chiar și gravidă

 

Potrivit parchetului, acuzatul a forțat o româncă să se prostitueze în Aviles, sub agresiuni și amenințări, din martie 2010 până în decembrie 2011, când a reușit să scape.  Parchetul atestă că inculpatul i-a restrâns libertatea de mișcare, i-a controlat telefoanele și toate căile de comunicare, i-a luat documentele personal, iar femeia nu avea nici cheile casei. Victima, acum martor protejat, i-a înmânat 15.784,50 euro, pe care i-a trimis într-un cont din România, prin transfer bancar sau prin curier, mamei sale.

Inculpatul a repetat aceeași operațiune în martie 2015, când a întâlnit o altă femeie, tot româncă, la Oviedo și i-a propus să locuiască împreună în Vigo. După o relație de trei luni, cei doi s-au mutat împreună în locuința bărbatului, iar trei zile mai târziu a forțat-o să se prostitueze, amenințând-o că dacă nu se supune, va merge în România, îi va răpi fiica și o va vinde, potrivit El Comercio.

Bătută și amenințată, această româncă a reușit să scape în februarie 2016, după ce i-a livrat bărbatului 7.165,47 de euro în cont în toată perioada în care a fost constrânsă să-și vândă trupul. Femeia lucra pe stradă de la ora 17.00  până la 03.00 dimineața, de luni până duminică, chiar și când era bolnavă și în timpul sarcinii. 

„Răzbunare“ a „adevăratului proxenet“?

 

La proces, românul a venit cu o altă variantă: el locuia împreună cu una din fete, amândoi oferindu-și serviciile sexuale pe bani. La un moment dat, fata a plecat cu un alt bărbat, proxenet și el, imediat după ce acest moment trezindu-se și cu o plângere.  

El a mai afirmat că banii transferați în contul său și al mamei sale au fost trimiși de femeie benevol și că plângerea împotriva sa a fost depusă după ce prietena sa a plecat cu "adevăratul proxenet", pe care l-a cunoscut într-un apartament din Pontevedra și că  plângerea este de fapt o „răzbunare” instigată el.

Parchetul a atras atenția asupra transferurilor pe care femeile le-au făcut acuzatului și mamei sale în România „de frică” din cauza bătăilor și amenințărilor din partea sa, mai ales că un dintre femei avea o fiică de 14 ani în România, bărbatul amenințând-o că o va răpi din țar și o va vinde și pe ea.

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy