Tian de legume. Această rețetă la cuptor depășește orice așteptare. Încearc-o chiar astăzi!

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Tian de legume. Această rețetă la cuptor depășește orice așteptare. Încearc-o chiar astăzi! FOTO: captură video YouTube @Recipe30
Tian de legume. Această rețetă la cuptor depășește orice așteptare. Încearc-o chiar astăzi! FOTO: captură video YouTube @Recipe30

Tianul de legume, cunoscut și sub numele de „tian provensal”, este o rețetă de legume franceză, în special din regiunea de sud a Provencei. La prepararea lui se folosesc aceleași ingrediente ca la o rețetă de ratatouille dar, în loc să le tai cubulețe sau bucăți variabile, aici legumele se taie felii și se pregătesc la cuptor.

În trecut, tianul original sau clasic se făcea cu ingrediente specifice, dar în zilele noastre este foarte obișnuit să se folosească legume de sezon, ba chiar să se adauge un fel de carne, pește, fructe de mare sau brânză, ca în acest caz, la sfârșitul coacerii. Dacă nu știi să faci un tian de legume, urmează pas cu pas această rețetă și servește-l ca aperitiv sau garnitură cu alte preparate din carne sau pește pentru a obține o combinație perfectă.

Pate de ciuperci, nu se compară cu nimic altceva. Simplu și ușor de preparat, cu ingrediente la îndemână. Super rețetă!

 

Tian de legume - Ingrediente

 

- 1 dovlecel

- 1 vânătă

- 3 roșii

- 1 ardei gras roșu

- 2 cepe

- 2 căței de usturoi

- 1 mână de parmezan sau mozzarella rase

- 1 strop de ulei de măsline extravirgin

- cimbru sau amestec de ierburi

- sare.

Arepas din porumb. Cea mai delicioasă gustare, din ingrediente deloc costisitoare. Cu efort minim, vei pregăti o bunătate ce va stârni o avalanșă de laude!

 

Tian de legume - Mod de preparare

 

Adunați ingredientele pentru a începe să pregătiți tianul de legume.

Sfat: Pentru a obține o gătire uniformă și o prezentare bună, alegeți un dovleac, o vânătă și câteva roșii cu aceeași grosime, adică ale căror felii au aproximativ același diametru.

Curățați ceapa și tăiați-o Julien. Pune la foc mediu-mic într-o tigaie cu ulei de măsline din abundență (3 până la 4 linguri) și călește timp de 10 minute, amestecând din când în când pentru a nu se arde.

Adăugați apoi ardeii tăiați fâșii și continuați să căliți încă 5-6 minute, sau până când ceapa și ardeii sunt bine făcuți. Întindeți acest amestec pe fundul unui vas de copt de sticlă și adăugați deasupra usturoiul zdrobit. Aceasta va fi baza tianului.

Spălați și tăiați roșiile, vinetele și dovlecelul în felii nu prea subțiri sau prea groase. Pentru aceasta puteți folosi o mandolină sau un tăietor de legume, sau pur și simplu un cuțit foarte ascuțit.

Truc: Fiți foarte atenți când tăiați legumele pentru a evita accidentarea la mâini.

Aranjați legumele în straturi alternative deasupra sosului în vasul de cuptor. Stropiți-le cu puțin ulei, asezonați cu sare și cimbru și/sau amestecul de ierburi și acoperiți tianul cu folie de aluminiu. Cu cuptorul preincalzit la 180°C se gătește 45-50 de minute.

Sfat: Ordinea legumelor poate fi vinete - dovlecel - roșii dar o poți schimba după bunul plac, important este să obții un efect vizual bun.

După acest timp, scoateți legumele și presărați brânză deasupra. Dăm din nou la cuptor, de data aceasta la 200°C pentru 10-15 minute, sau până când brânza este gratinată și legumele sunt bine coapte.

Servește tianul de legume ca aperitiv sau ca acompaniament la alte feluri de mâncare, cum ar fi dorada la cuptor cu cartofi sau pui la cuptor, de exemplu.

Quesitos, triunghiuri delicioase din brânză. Cele mai bune pe care le-ați gustat vreodată. Aroma și textura vă vor surprinde

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel