Arepas din porumb. Cea mai delicioasă gustare, din ingrediente deloc costisitoare. Cu efort minim, vei pregăti o bunătate ce va stârni o avalanșă de laude!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Arepas din porumb. Cea mai delicioasă gustare, din ingrediente deloc costisitoare. Cu efort minim, vei pregăti o bunătate ce va stârni o avalanșă de laude!
Arepas din porumb. Cea mai delicioasă gustare, din ingrediente deloc costisitoare. Cu efort minim, vei pregăti o bunătate ce va stârni o avalanșă de laude!

Arepas sunt cunoscute ca pâinea nativă în America Latină, în special în Venezuela și Columbia. Inițial, erau făcute cu o masă de porumb prăjit, însă, dat fiind saltul pe continentul european, s-au adăugat și alte produse lactate, precum lapte, unt sau brânză. 

Trebuie să știți că, în prezent, există aproximativ 70 de soiuri de Arepas, toate cu diferite metode de gătit, ingrediente, ustensile și diverse umpluturi. Cu această ocazie, vă arătăm o Arepas de porumb columbian cu adevărat delicioasă, cu aroma sa intensă de porumb.

La StiriDiaspora.ro vă învățăm cum să faceți Arepas din porumb pas cu pas. Haideți să gătim!

Quesitos, triunghiuri delicioase din brânză. Cele mai bune pe care le-ați gustat vreodată. Aroma și textura vă vor surprinde

 

Arepas - Ingrediente

 

- 300 de grame de boabe de porumb dulce fierte (2 cești)

- 100 mililitri de lapte (1/2 cană)

- 150 de grame de mălai (1 cană)

- 25 de grame de panela rasă (1/4 cană) / zahăr

- 1 praf de sare

- 2 linguri de unt.

A cucerit milioane de gospodine: Cel mai bun aluat pentru gogoși. Rețeta pas cu pas ca să îți iasă pufoase. Noteaz-o acum!

 

Cum se prepară Arepas din porumb

 

Vă întrebați cum să faceți arepas de porumb columbiene sau venezuelene? Ei bine, pentru a face rețeta de arepas, puneți mai întâi boabele de porumb fierte în paharul blenderului împreună cu laptele și amestecați până obțineți un piure.

Într-un castron puneți mălaiul, zahărul și un praf de sare. Se amestecă cu o lingură.

Sfat: în acest moment, puteți adăuga brânză rasă pentru a îmbogăți și mai mult aluatul.

Adăugați porumbul și terciul de lapte în făină, amestecați bine cu lingura.

Chipsuri din dovlecel. Uită de tradiționalele chipsuri de cartofi. Cele mai bune sfaturi ca să îți iasă crocanți și delicioși

Luați o porție mică cu mâinile pentru a forma arepas.

Truc: aluatul va fi ceva mai moale decât plastilina.

Încinge o tigaie și topește untul în ea. Când este deja topit, adaugă arepasele pe care le-ai format cu mâinile. Apoi, lăsăm arepas să se rumenească pe o parte și apoi le întoarcem astfel încât să se rumenească pe cealaltă parte. Va dura aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

Servește arepas imediat, când sunt fierbinți. Veți vedea cât de delicioase sunt și câte combinații sunt admise să însoțească aceste arepas! Îndrăznește să le prepari acasă! 

Înghețată cu gălbenuș prăjit. Rețeta cea mai delicioasă, perfectă pentru zilele caniculare

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel