Chipsuri din dovlecel. Uită de tradiționalele chipsuri de cartofi. Cele mai bune sfaturi ca să îți iasă crocanți și delicioși

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Chipsuri din dovlecel. Uită de tradiționalele chipsuri de cartofi. Cele mai bune sfaturi ca să îți iasă crocanți și delicioși
Chipsuri din dovlecel. Uită de tradiționalele chipsuri de cartofi. Cele mai bune sfaturi ca să îți iasă crocanți și delicioși

Dacă îți dorești o gustare sănătoasă, ușor de preparat și cu un gust delicios, ai ajuns la articolul potrivit. Cu această ocazie, la StiriDiaspora.ro, vrem să te învățăm cum să prepari chipsuri din dovlecel, o gustare de care n-ai cum să nu te îndrăgostești. Uită de tradiționalele chipsuri de cartofi pentru că acestea te vor ajuta să ai grijă de tine în timp ce te bucuri de o gustare delicioasă. 

Această rețetă este simplă și oricine o poate face rapid. De asemenea, deși de data aceasta dovlecelul va fi protagonistul nostru, puteți urma aceiași pași pentru a face chipsuri din orice altă legumă.

În doar câteva minute vei avea gata niște gustări din dovlecei crocante, ideale pentru completarea unui meniu, folosindu-l ca garnitură, gustare sau aperitiv. Pentru a pregăti chipsurile din dovlecei crocante și sănătoase aveți două opțiuni: folosiți friteuza sau folosiți cuptorul. Cu această ocazie urmează să pregătim chipsurile de legume la cuptor.

Notați următoarea rețetă și obțineți o gustare din dovlecei cu o aromă delicioasă și o textură perfectă. O să îi iubești!

 

Chipsuri din dovlecel - Ingrediente

 

- 1 dovlecel

- ulei de măsline extra virgin

- sare după gust.

Condimente - după gust:

- pudră de usturoi

- ierburi de Provence

- boia dulce.

 

Chipsuri din dovlecel - Mod de preprare

 

Preîncălziți cuptorul la 180ºC. În timp ce cuptorul se încălzește, puteți începe să pregătiți restul.

Pregătiți tava de cuptor cu hârtie de copt și apoi întindeți-o cu puțin ulei. Pentru a fi mai ușor puteți folosi ulei de măsline în format spray sau puteți înmuia un șervețel de hârtie absorbant cu puțin ulei și îl întindeți pe hârtia de copt.

Spălați dovlecelul și uscați-l corespunzător. Apoi tăiați-l în felii foarte subțiri. Puteți face acest lucru folosind un cuțit foarte ascuțit, dar cea mai bună variantă este să o faceți cu o răzătoare care are o lamă specială pentru felii. Rezultatul va fi mai precis.

Aranjați feliile de dovlecel pe tavă și distribuiți-le uniform, dacă este posibil fără atingere. Acum va fi timpul să le asezonezi după gust. Poți folosi o multitudine de condimente, precum pudra de usturoi, piper negru, boia dulce, ierburi de Provence... Le poți condimenta cum vrei!

Introdu tava cu feliile de dovlecel la cuptor și lasă-le să se coacă aproximativ 45 de minute. Pentru ca chipsurile să fie crocante și aurii, trebuie să le întorci de cel puțin trei ori în timpul gătirii.

După trei sferturi de oră, veți avea chipsurile din dovlecel gata de savurat. Sfatul nostru este să le consumați imediat, astfel încât să fie mai crocante și mai gustoase, deoarece după câteva ore pot începe să devină moi.

 

Chipsuri din dovlecel - Sfaturi

 

Înainte de a introduce tava la cuptor, asigurați-vă că dovlecelul nu este prea umed. Îl poți usca în prealabil cu un șervețel pentru a absorbi excesul de umiditate și astfel a-l face mult mai crocant.

Dacă vrei ca chipsurile tale din dovlecel să fie cât mai sănătoase, poți alege să le asezonezi cu o combinație bună de condimente și să uiți de sare. Vor fi la fel de delicioase!

Pentru ca chipsurile tale din dovlecel să aibă mult mai multă aromă, poți miza pe pulbere de condimente iute, săruri aromate sau chiar un amestec de ardei colorați puternici, pentru a obține un rezultat mai bun.

Pentru a obține o coacere perfectă, ideal este să începeți cu aproximativ 25 de minute de gătit, apoi să le întoarceți, să mai coaceți încă 15 minute și să terminați cu ultimele 10 minute la 120 ºC.

Amintiți-vă: cu cât doriți chipsurile de dovlecei mai crocante, cu atât vor avea nevoie să se gătească mai mult și ar trebui să fie coapte la o temperatură mai scăzută.

După cum știți, pentru a vă pregăti chipsurile din dovlecei puteți folosi și friteuza, deși rezultatul nu va fi la fel de spectaculos precum cel copt, deoarece având multă apă riscă ca rezultatul să nu fie crocant. Din acest motiv, folosirea unui cuptor este de preferat.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel