Tartă cu fructe și iaurt fără coacere. O rețetă atât de simplă cu ingredientele pe care le ai deja în bucătărie. Iese grozavă!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Tartă cu fructe și iaurt fără coacere. O rețetă atât de simplă cu ingredientele pe care le ai deja în bucătărie. Iese grozavă! FOTO: captură video You @Divina CocinaTube
Tartă cu fructe și iaurt fără coacere. O rețetă atât de simplă cu ingredientele pe care le ai deja în bucătărie. Iese grozavă! FOTO: captură video You @Divina CocinaTube

Această rețetă de tartă cu fructe și iaurt fără coacere este atât de simplă și iese întotdeauna grozavă! Ai nevoie doar de câteva ingrediente simple.

Puteți personaliza ingredientele tartei și fructele după bunul plac. De exemplu, puteți folosi iaurt natural în stil grecesc, dar puteți folosi iaurt natural normal sau chiar puteți îndrăzni cu niște iaurt cu aromă de fructe: banane sau ananas. Umplutura de iaurt este completată cu smântână lichidă de bucătărie, iar prăjitura este asamblată pe baza clasică de biscuiți și unt tradițional. 

Citește și Tartă cu cremă de lapte, un desert la superlativ. Rapid, delicios și fără coacere

Ingrediente - pentru o matriță de 22 cm (într-o formă de 20 cm va fi mai mare)

- cinci iaurturi naturale fără zahăr (mai bine dacă sunt iaurturi grecești), în total 625 grame

- 400 mililitri de smântână lichidă

- 200 grame zahăr (sau chiar mai puțin, gustă din amestec și pune după bunul plac)

- un plic și jumătate de gelatină

- 120 grame biscuiți pentru bază + 50 grame unt

 

Tartă cu fructe și iaurt fără coacere - Mod de preparare

 

Zdrobiți biscuiții până ajung ca o făină și amestecați-i cu untul topit. Apoi, puneți pe fundul unei forme detașabile. Presăm bine ca să se compacteze și păstrăm la rece.

Vezi și Tartă cu mere și ciocolată, moale ca un nor. Un desert senzațional, gata în 5 minute

Se amestecă și se încălzește smântâna cu zahărul. Se dizolvă gelatina într-o jumătate de pahar de apă și se lasă să se hidrateze. După aproximativ zece minute se adaugă la amestecul deja fierbinte. Trebuie să o lași să se încingă astfel încât gelatina să se dizolve complet, dar fără să fiarbă vreodată, pentru că gelatina se degradează și prăjitura nu se mai coagulează.

Se ia de pe foc și se trece amestecul prin blender cu iaurturile. Turnați cu grijă amestecul în formă. Turnăm peste o lingură pentru ca baza să nu se deformeze. Netezim suprafața și o lăsăm la rece aproximativ 15 minute să aibă consistență înainte de a pune fructele.

Încearcă și Tartă cu mere și gem. O rețetă cum făcea bunica, cu aluat moale

Când suprafața este deja puțin consistentă, decoram după gust cu fructe în felii subțiri. Putem glazura cu puțină dulceață de caise sau piersici diluată cu apă și încălzind amestecul la microunde pentru un minut.

Foarte bună este și o glazură făcută cu suc de struguri sau mere diluat cu apă (100 mililitri în total) și o foaie de gelatină hidratată în prealabil. Încinge totul în cuptorul cu microunde și unge fructele deasupra.

Lăsăm să se răcească la frigider până în momentul servirii. Sunt necesare cel puțin trei ore pentru ca prăjitura să se prindă bine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel