Tartă cu mere și ciocolată, moale ca un nor. Un desert senzațional, gata în 5 minute

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tartă cu mere și ciocolată, moale ca un nor. Un desert senzațional, gata în 5 minute
Tartă cu mere și ciocolată, moale ca un nor. Un desert senzațional, gata în 5 minute

Tarta cu mere este unul dintre acele deserturi care ne face să ne simțim ca acasă și ne oferă senzația de răsfăț și  siguranță. Este unul dintre deserturile preferate ale bunicilor, simplu de preparat, dar delicios. Tarta poate fi servită la micul dejun, lângă un pahar de lapte, ca și gustare de după-amiază, dar și ca un desert la sfârșitul unei mese copioase. 

Desertul pe care vi-l propunem azi se face în 5 minute, iar de restul se va ocupa cuptorul.  Pentru tarta noastră nu vom folosi unt, așa ca vom obține un desert gustos și hipocaloric.

 

Ingrediente:   

350 de grame de făină;

200 de grame de zahăr;

250 ml lapte;

130 ml ulei de semințe de floarea soarelui;

100 gr chipsuri de ciocolată;

3 ouă;

3 mere galbene;

scorțișoară după gust;

migdale feliate după gust;

1 plic de vanilie;

1 plic de praf de copt.

 

Tartă cu mere și ciocolată, moale ca un nor. Un desert senzațional, gata în 5 minute. Prepararea

 

Turnați făina, zahărul, vanilia și praful de copt într-un bol și amestecați-le bine. Separat, într-un alt recipient, puneți ouăle și bateți-le cu telul electric. Acum adăugați laptele și uleiul și continuați să le mixați.

 

Vezi și: Tartă cu cremă de lapte, un desert la superlativ. Rapid, delicios și fără coacere

 

Se toarnă amestecul lichid în vasul cu ingredientele uscate, care au fost amestecate, în prealabil. Cu o furculiță, amestecați compoziția până când devine omogenă și fără cocoloașe.

 

Încercați și: Tartă magică cu mere. Puneți ingredientele în blender și desertul e gata în 5 minute

 

În acest moment luăm cele 3 mere,  le curățăm de coajă și le tăiem cubulețe. Le punem într-un bol și le stropim cu zeama de lămâie. Acest lucru le va împiedica să se înnegrească. 

Acum adăugați cuburile de mere și chipsurile de ciocolată în compoziția pregătită și amestecați bine. Nu uitați să adăugați puțină scorțișoară după gust.

 

Ar putea să vă placă și: Tartă de post cu lămâie. Un desert super cremos, fără grăsimi și fără zahăr. O porție are doar 130 calorii

 

Pornim cuptorul la 200°. Compoziția se toarnă într-o tavă mare de copt. Adăugam migdalele feliate pe suprafața tartei.  Tarta se coace în cuptorul încins, timp de 30-35 de minute.

Înainte de a scoate tarta din cuptor facem testul cu scobitoarea. Ultima atingere magică este o stropire de zahăr pudră și, în sfârșit, ne vom putea bucura de tarta noastră rapidă și delicioasă.

După cum ați văzut, este incredibil de ușor: ne ia 5 minute să pregătim acest desert fantastic  cu mere și ciocolată, moale ca un nor.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link -  https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel