Sute de români sunt în continuare blocaţi în Marea Britanie: „Sperăm să nu facem aici sărbătorile”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Sute de români sunt în continuare blocaţi în Marea Britanie. Cei mai mulţi dintre ei sunt şoferi care transportă marfă şi care s-au trezit că nu mai pot tranzita graniţa cu Franţa din cauza restricţiilor. Mii de camioane sunt în zona portului Dover. Ambasada României la Londra a anunţat că a trimis echipe în zone unde sunt români pentru a le duce produse de strictă necesitate şi pentru a acorda asistenţă.

Haosul continuă în portul Dover, la graniţa între Marea Britanie şi Franţa.

„Ne tin aici momentan. Nu avem niciun fel de informatie. Ce ni s-a spus de la politie, ceea ce stim si noi, frontiera este inchisa catre Franta”, a spus Ciprian, român blocat în Marea Britanie, la Observator.

 

„Proviziile sunt pe terminate”

 

Ciprian este blocat pe autostrada M20 în Marea Britanie, una dintre căile de acces spre portul Dover, de ieri după-amiază.

„Nu avem acces la facilitati. Proviziile sunt pe terminate, nu avem de unde sa luam mancare, apa. Speranta noastra e sa nu facem aici sarbatorile. Mii de camioane, peste 10 mii de camioane blocate in momentul de fata intre Franta si Marea Britanie. Asta inseamna inca 24 de ore pana se va debloca tot traficul”, a spus Ciprian.

Iar coada s-a întins chiar pe 28 de kilometri.

„Mulţi nu au riscat să rămână blocaţi pe autostradă şi au căutat zone de parcare în zone industriale sau comerciale unde în mod normal nu este voie să primesc şi au primit amenzi”, a declarat Adriana Mureşan.

 

Marea Britanie, izolată de restul lumii

 

Încet, încet Europa se închide şi taie şi accesul cu Marea Britanie. La fel şi America de Centrală şi de Nord, America Latină şi Africa. Suedia are frontierele închise cu Danemarca, iar Italia este aproape de lockdown.

Boris Johnson, premier Marea Britanie: Noi cei din Marea Britanie înţelegem foarte bine frământările prietenilor noştri cu privire la COVID, îngrijorările lor cu privire la noua variantă, dar este adevărat şi că riscul de transmitere prezentat de un şofer care stă singur în cabina sa sunt foarte mici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel