Șoferii români de TIR blocați în Marea Britanie, duși cu toții pe aeroport și testați în MASĂ. Doar cine iese NEGATIV poate părăsi Regatul Unit

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Situația șoferilor români blocați în Marea Britanie devine tot mai gravă. Din câte se pare, vor fi testați cu toții, iar doar cine are rezultat negativ va putea părăsi Marea Britanie. Peste 3000 de șoferi români au fost duși deja pe aeroportul din Manston, acolo unde a fost improvizat un centru COVID. 

Un șofer de camion a povestit calvarul pe care l-a trăit în ultimele ore. 

"Sunt de duminică noapte oprit. Aveam tranzit către Franța, dar ne-au oprit pe Autostrada M20 către portul Dover, la tunelul de la Folkestone. Ieri toată ziua am stat opriți pe autostradă. Pe banda de urgență camioanele care mergeau în tranzit către Franța pentru tren, iar camioanele pentru Ferry pe partea dreaptă. Am stat acolo până astăzi de dimineață la ora 2:00, ora Angliei. A venit poliția, ne-a luat în coloană și ne-a dus spre aeroportul de la Manston pe motiv că vom face testul pentru Covid. În funcție de rezultatul testului, doar cine este negativ poate părăsi Marea Britanie. Cine iese pozitiv rămâne în izolare 14 zile. Asta e singura informație clară pe care o avem de la un oficial din partea lor. Acum acest aeroport este închis, nu aterizează, nu decolează nici un avion. Este un centru COVID aici. Ne-a dus poliția până la poartă, ne-au băgat aici, dar mai departe nu ne-a zis nimeni nimic. Deocamdată nu e nimeni pe aici. Ce văd eu acum, suntem destul de morți șoferi români. Suntem între 3000 și 5000 de camioane românești aici," a povestit Iulian Toroabă. 

Prim-ministrul britanic Boris Johnson va conduce luni o reuniune de urgență ca guvernului pentru a discuta despre călătoriile internaționale și despre fluxul de mărfuri în și din Marea Britanie, deoarece cazurile COVID-19 au crescut cu un număr record pentru o zi.

Varianta, despre care oficialii spun că este cu până la 70% mai contagioasă decât cea originală, a provocat, de asemenea, îngrijorări cu privire la o răspândire mai largă, obligând mai multe țări europene să înceapă să își oprească zborurile din Regatul Unit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel