Spania. Un adolescent român, care a terorizat Palma de Mallorca, arestat. Băiatul a fost dus la centrul de detenție pentru minori

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Un adolescent român, care a terorizat Palma de Mallorca, arestat. Băiatul a fost dus la centrul de detenție pentru minori
Spania. Un adolescent român, care a terorizat Palma de Mallorca, arestat. Băiatul a fost dus la centrul de detenție pentru minori

Un minor român, de doar 14 ani, este acuzat de zeci de jafuri cu violență extremă, comise în Palma, Minorul a fost dus joi în centrul de detenție Es Pinaret.

Judecătorul și procurorul pentru minori au decis să emită un ordin de privațiune de libertate pentru minorul român, acuzat de jafuri cu violență, din cauza riscului ridicat de recidivă al acestuia. La începutul săptămânii, agenții Poliției Naționale din Palma l-au arestat pe minorul de 14 ani, de naționalitate română, în calitate de presupus autor al a patru tâlhării violente, comise în vecinătatea Torrent de Na Bàrbara și Son Fuster en Palma. 

Anchetatorii de la secția de poliție din districtul Centro au anchetat patru jafuri cu violență, comise în perioada 23 iulie - 4 august. Atenția anchetatorilor a fost atrasă de faptul că toate jafurile au fost comise cu o violență extremă, iar victimele au oferit aceeași descriere a atacatorului, scrie ultimahora.es.

 

Patru jafuri, comise cu o violență extremă

 

Primul eveniment a avut loc pe 23 iulie, în jurul orei 16:30, când un tânăr care mergea de-a lungul drumului a fost abordat de o persoană care l-a apucat de gât și i-a cerut banii. Atacatorul a amenințat victima, spunându-i că are un cuțit. În cele din urmă, a lovit victima cu o piatră pe cap, i-a furat rucsacul și a fugit. 

Al doilea asalt a avut loc pe 30 iulie, în jurul orei 7:30, dimineața. Un bărbat,  care mergea prin aceeași zonă, a fost atacat din spate, primind o lovitură la ceafă. Victima care a leșinat a rămas fără portofelul cu bani.

Pe 2 august, în jurul orei 7:30 dimineața, o femeie a fost abordată de un tânăr, care a apucat-o de gât. Atacatorul îi spunea: „dă-mi tot ce ai, altfel te omor”. Victima și-a pierdut cunoștința, apoi a fost jefuită.

Două zile mai târziu, pe 4 august, o altă femeie a fost abordată de același minor care a bătut-o și a asfixiat-o până când a rămas inconștientă. Ulterior, a tras-o în niște tufișuri și i-a furat poșeta. Femeia a suferit leziuni ale mandibulei.

 

Minorul român a fost localizat și arestat

 

Agenții Poliției Naționale, cu ajutorul Poliției Locale din Palma, au activat mai multe fore pentru localizarea hoțului. Vinerea trecută, doi agenți de la secția Centrului Național de Poliție au reușt să-l localizeze pe suspect și l-au arestat. Minorul de 14 ani fugise de acasă și fusese, anterior, arestat pentru comiterea a 6 tâlhării anterior.

Un adolescent român mai mic de 14 ani a terorizat Palma de Mallorca. Zeci de victime lăsate inconștiente prin metoda „mataleon“

Inițial, după ce a atacat mai multe persoane, autoritatea judiciară l-a eiberat pe minor, ceea ce a generat revolte în societatea baleară. În cele din urmă, după examinarea cazului și analizarea tuturor probelor, judecătorul și procurorul pentru minori au rectificat decizia, iar acuzatul român a fost dus la centrul de detenție pentru minori.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel