Spania. Român UCIS de bătrânul în casa căruia intrase să fure. Val de susținere pentru asasin: „Închis nevinovat, s-a apărat în propria casă“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Duminica trecută, un bărbat în vârstă de 77 de ani, proprietar al unui magazin de papetărie din Ciudad Real, a tras asupra unui intrus care încerca să forțeze intrarea în casa sa. Victima este, potrivit presei iberice, un român de 35 de ani, cu multiple antecedente, care a murit pe loc.

Duminică, 1 august, un bărbat de 77 de ani din Ciudad Real, s-a trezit în miez de noapte când a auzit zgomote. A făcut câțiva pași și a sesizat prezența cuiva în întunericul casei sale și a tras trei focuri din pușca de vânătoare. În urma împușcăturilor, intrusul, un bărbat care voia să intre abuziv în casă, a fost ucis.

Bătrânul a sunat la poliție și le-a spus ce s-a întâmplat. Ulterior, a fost arestat și plasat în arest preventiv, fără cauțiune, prin ordinul judecătorului Tribunalului de primă instanță și de anchetă preliminară numărul 5 din Ciudad Real. Procedurile continuă în timp ce judecătorul îl acuză provizoriu de infracțiunea de omor consumat, potrivit unor surse din cadrul Înaltei Curți de Justiție din Castilla-La Mancha (TSJCM).

Român UCIS în Spania, de bătrânul în casa căruia intrase să fure

 

Poliția și Garda Civilă îl cunoșteau bine pe decedat și au confirmat că acesta avea numeroase condamnări anterioare pentru agresiuni similare. Avea 35 de ani și în aceeași noapte încercase deja să intre prin efracție în câteva dintre casele împrăștiate prin zonă. OkDiario îi arată fotografia și subliniază că era "român".

Potrivit  Okdiario, care a avut acces la o fotografie a bărbatului, hoțul ucis în Ciudad Real este un bărbat în vârstă de 35 de ani, cu multe dosare de poliție pentru jafuri cu violență și anterior mai fusese reținut de Garda Civilă pentru jafuri cu forță în locuință și, de obicei, comite întotdeauna infracțiuni în aceleași zone.

Val de susținere pentru asasin: „Închis nevinovat, s-a apărat în propria casă“

 

Hoțul ar fi intrat anterior într-o altă fermă deținută de unul dintre frații proprietarului casei, dar aceste fapte nu au fost încă confirmate, explică Okdiario.

De când au avut loc evenimentele, bătrânul din Ciudad Real a primit o multitudine de manifestări de susținere. Aceștia cer achitarea sa, iar argumentul cel mai puternic este că nu există niciun motiv pentru a pune întrebări atunci când găsești un intrus în propria casă. „Tot sprijinul nostru pentru acest om nevinovat care a intrat în închisoare pentru că s-a apărat în propria sa casă. Avem nevoie de legi care să protejeze oamenii buni și nu criminalul. Dreptul la apărare legitimă trebuie să prevaleze. Cerem eliberarea sa rapidă" , sun susținătorii.

Familia celui decedat cere "dreptate".

UPDATE, 17.08.2021

Dintr-o regretabilă eroare perpetuată de presa iberică, naționalitatea atacatorului a fost menționată ca fiind „română“. Ulteriors-a stabilit faptul că atacatorul, un bărbat în vârstă de 35 de ani, era de origine honduriană, cu antecedente polițienești pentru jafuri și violență de gen. El pare să fi fost, de asemenea, întâmplător în Ciudad Real, după ce a rătăcit mai multă vreme perinDaimiel și Valdepeñas cu ceva timp înainte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel