Un adolescent român mai mic de 14 ani a terorizat Palma de Mallorca. Zeci de victime lăsate inconștiente prin metoda „mataleon“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Tânăr român de 14 ani, arestat pentru că și-a lăsat victimele inconștiente folosind metoda „mataleón“.

Agenți ai Poliției Naționale din Palma au arestat un minor, în vârstă de 14 ani și de naționalitate română, ca presupus autor a patru tâlhării cu violență înregistrate în apropierea torentului de na Bàrbara, la înălțimea poligonului Son Fuster din Palma, folosind metoda „mataleón“.

Anchetatorii de la secția de poliție din cartierul Centro au luat cunoștință de patru jafuri cu violență comise între 23 iulie și 4 august și au fost frapați de faptul că în toate jafurile s-a recurs la o violență extremă și că presupusul autor avea aceleași caracteristici fizice.

Primul incident a avut loc pe 23 iulie, în jurul orei 16.30, când un tânăr care se plimba pe drum a fost abordat de o persoană care l-a apucat de gât și i-a cerut bani. În același timp, acesta l-a amenințat spunându-i că are un cuțit și că trebuie să îi predea obiectele de valoare. În cele din urmă, a lovit victima în cap cu o piatră, lăsându-l inconștient, i-a luat rucsacul și a fugit de la locul faptei.

Al doilea asalt a avut loc pe 30 iulie, în jurul orei 07:30. Un bărbat care se plimba în aceeași zonă a fost atacat din spate, primind o lovitură în ceafă, care l-a lăsat inconștient, iar portofelul cu bani i-a fost furat.

Două femei sufocate de adolescentul român prin metoda "mataleon"

 

La data de 2 august, în jurul orei 07:30, o femeie a fost abordată din spate de un tânăr care a prins-o de gât și a strâns-o de gât, sufocând-o în timp ce îi spunea "dă-mi tot ce ai, altfel te omor", iar aceasta nu a mai putut răspunde din cauza sufocării până când și-a pierdut cunoștința.

Două zile mai târziu, pe 4 august, o altă femeie a fost abordată de același minor care a bătut-o și a sugrumat-o până când a rămas inconștientă, târând-o în niște tufișuri de unde i-a furat geanta, deși, când a observat un cetățean în apropiere, a abandonat geanta și a fugit de la fața locului. Femeia a suferit leziuni constând într-o dublă fractură a maxilarului.

Agenții Poliției Naționale, cu ajutorul Poliției Locale din Palma, au montat diverse dispozitive pentru a localiza hoțul. Vinerea trecută, doi ofițeri de la Postul Central de Poliție al Poliției Naționale, care făceau parte din operațiune, l-au localizat pe suspectul care era cercetat din aceste motive și au procedat la arestarea acestuia. Suspectul era un minor în vârstă de 14 ani, care era fugit de la domiciliul familiei și care fusese deja arestat pentru comiterea a 6 jafuri în trecut.

Polițiștii au efectuat diverse investigații și au reușit să localizeze o parte din bunurile victimelor, obținând totodată indicii și probe decisive care îl indică pe minor în cele întâmplate, fapt ce a dus la reținerea acestuia ca presupus autor a patru tâlhării cu violență, informează UltimaHora.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel