Spania. Românul care a ucis un bărbat, pe care-l bănuia că ar fi amantul iubitei sale, riscă ani grei de închisoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Un român, care a agresat un bărbat, acuzându-l că ar fi amantul iubitei sale, riscă ani grei de închisoare
Spania. Un român, care a agresat un bărbat, acuzându-l că ar fi amantul iubitei sale, riscă ani grei de închisoare

Un român riscă 12 ani de închisoare, după ce a agresat cu brutalitate un bărbat într-un restaurant. Incidentul a avut loc într-un restaurant din orașul Redondela. Inculpatul a intrat în bar și a atacat un bărbat pe care l-a acuzat că este amantul iubitei sale. 

Un cetățean de origine română, cu antecedente penale, va fi judecat, marți, la secția a cincea a Tribunalului Provincial Pontevedra, cu sediul la Vigo. Acesta este acuzat că a agresat un alt bărbat, într-un bar din Redondela, provocându-i răni grave.

Evenimentele s-au petrecut pe 26 iulie 2016, când inculpatul a intrat într-un restaurant din Redondela și a început să certe un bărbat, întrebând dacă el este cel care „se culca” cu iubita lui, scrie cadenaser.com.

La un moment dat, l-a lovit puternic în ceafă. Victima a căzută secerată și s-a lovit de pavaj. În urma atacului și a căderii, acesta a suferit o rană gravă la cap, ceea e a dus la declanșarea unei epilepsii post-traumatice și mai multe leziuni grave. Persoana vătămată a murit în 2018. Părinții săi, în calitate de moștenitori, îl acuză pe agresorul român și cer daune.

Pentru aceste fapte, Parchetul solicită condamnarea inculpatului român la 12 ani închisoare (pentru o infracțiune de vătămare corporală gravă) și aplicarea circumstanței agravante de recidivă. De asemenea, cere ca părinții victimei să fie despăgubiți cu 163.000 de euro.

Un alt caz asmănător a avut loc în Spania, în barul Los Delfines, din Zaragoza. Un român a fost înjunghiat, în picior, de un conațional gelos.

 

Spania. Român, înjunghiat de un conațional gelos: „Ai flirtat cu iubita mea”

 

Un atac sângeros a avut loc în luna ianuarie, în barul Los Delfines, situat pe Calle Santander, în cartierul Delicias din Zaragoza. Victima, un român, se afla cu prietena sa într-un bar, când, brusc, un conațional, de 34 de ani cu zeci de antecedente penale, l-a înjunghiat.

Victima intrase cu prietena sa, într-un bar din Zaragoza, la o cafea. La un moment, un alt tânăr român, care se afla și el cu iubita sa în aceeași locație, s-a apropiat de victimă și, fără să scoată un cuvânt, i-a înfipt un cuțit în picior. 

Cei patru români nu se cunoșteau, în ciuda faptului că locuiau în aceeași zonă și erau conaționali, spun polițiștii. După ce și-a înjunghiat compatriotul, provocându-i două tăieturi adânci, atacatorul a strigat furios că a făcut asta deoarece victima se uita la iubita lui. „Ai vrut să flirtezi cu iubita mea”, urla românul gelos și nervos.

După aceea, atacatorul și iubita lui au fugit din bar. La fața locului s-au deplasat agenții de la Brigada de Securitate Cetățeană a Poliției din Aragon. De asemenea, la locul atacului a ajuns și o ambulanță, care a transportat victima la spitalul universitar Clínico Lozano Blesa, unde i-au fost cusute rănile, din cauza cărora a pierdut mult sânge. Viața românului rănit nu este în pericol, deși una dintre tăieturi i-ar fi putut fi fatală.

 

Românul, înjunghiat, în picior,  nu-și cunoștea agresorul

 

Imediat a fost declanșată o anchetă de către Gruparea Omucideri a Poliției Naționale pentru a-l identifica, localiza și aresta pe agresor. Acesta a fost găsit două zile mai târziu, când mergea pe bulevardul Valencia.

Agenților nu le-a fost greu să-l recunoască pe suspect, deoarece acesta fusese descris de martori ca fiind un bărbat cu mai multe cicatrici pe față. În plus, românul a fost găsit și pe rețelele de socializare, unde a postat o poză în care apărea ținând în mână o sabie, scrie elperiodicodearagon.com.

Bărbatul a fost pus în dispoziția Judecătoriei de instrucție numărul 6 din Zaragoza, al cărei magistrat a fost de acord cu trimiterea imediată a românului în închisoare.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel