Spania. Românca, acuzată că și-ar fi executat iubitul italian, fiul unui cap mafiot din 'Ndrangheta, achitată: „Sunt săracă, dar nu criminală”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Instanța consideră că nu există „dovezi suficiente” că românca Cristina Elena Toma l-a împușcat pe Giuseppe Nirta, fiu al unui cap din mafia calabreză 'Ndrangheta. Juriul popular a decis să o achite pe femeie și subliniază că arma nu a apărut niciodată.

Cristina Elena Toma a răsuflat astăzi uşurată după ce un juriu popular a decis, în unanimitate, să o achite pe româncă de acuzația de ucidere a iubitului ei, italianul Giuseppe Nirta, în vara anului 2017, în zona acvilină El Charcón. Inculpata, pentru care procurorul și acuzarea particulară au pretins până la 21 de ani de închisoare, a ascultat sentința pronunțată de președintele magistratului, Concepción Roig.

Spania. Românca ce și-ar fi executat iubitul italian, fiul unui cap mafiot din 'Ndrangheta, cere achitarea

În ciuda încercărilor Parchetului și ale urmăririi particulare de a dovedi vinovăția româncei, acești nouă bărbați și femei au înțeles că probele împotriva ei nu sunt clare și au ales să o declare nevinovată. Juriul a subliniat, în unanimitate, că arma cu care s-a comis infracțiunea nu a apărut niciodată și a subliniat că suspecta nu avea reziduuri de împușcături pe față și pe antebrațe. Deși anchetatorii au găsit rămășițe ale unei împușcături în buzunarele pantalonilor Cristinei, acești cetățeni înțeleg că acestea au fost foarte mici și nu sunt relevante.

 

„Nu sunt o criminală”

 

Prin acest verdict de nevinovăție, instanța a anulat atât infracțiunea de omor, cât și deținere ilegală de arme cu care se confrunta Cristina. Apărată de avocatul Evaristo Llanos, românca, aflată în libertate provizorie, nu va mai fi nevoită să se prezinte în instanță la două săptămâni așa cum a făcut până acum. Judecătorul i-a reamintit, însă, că sentința nu este încă definitivă – poate fi atacată cu recurs – și că, prin urmare, nu poate să părăsească țara și nici să-și recupereze, deocamdată, cauțiunea pe care a plătit-o pentru a ieși din închisoare.

Spania. Românca ce și-ar fi executat iubitul italian, fiul unui cap mafiot din 'Ndrangheta, în fața instanței: „Nu sunt o criminală!”

În cadrul ședinței de miercuri, Cristina a profitat de dreptul său la ultimul cuvânt pentru a-și reitera nevinovăția: „Sunt săracă, dar nu sunt o criminală”. Ea și-a subliniat, de asemenea, dorința de a vedea sfârșitul anchetei cu privire la moartea partenerului său. „Vreau să se facă dreptate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel