Spania. Judecata româncei ce și-ar fi executat iubitul italian, fiul unui cap mafiot din 'Ndrangheta, aproape de final

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un juriu popular trebuie să decidă în procesul care va avea loc la Murcia, Spania, între 25 aprilie și 3 mai dacă o consideră pe Cristina Elena Toma vinovată de presupusa ucidere a cetățeanului italian Giuseppe Nirta, fiu al unui cap din mafia calabreză, 'Ndrangheta.

Autoritățile judiciare spaniole încearcă să facă lumină în cazul asasinării presupusului traficant de droguri din San Luca. Procesul pentru uciderea lui Giuseppe Nirta, care a fost împușcat mortal la vârsta de 52 de ani, la 9 iunie 2017, în Murcia, în timp ce se întorcea acasă, va avea loc între 25 aprilie și 3 mai în Spania, în fața unui juriu popular.

El avea cazier pentru trafic de droguri și fusese implicat în operațiunea Minotauro împotriva 'Nndrangheta din Piemont. Singurul inculpat este partenera sa, Cristina Elena Toma, din România. Acuzarea cere o pedeapsă de 26 de ani de închisoare. Potrivit publicației "El periodico de Espana", care a relatat știrea, Nirta era anchetat în Spania pentru presupusele sale legături cu 'Ndrangheta", potrivit Calabria7.it.

 

Cine a fost Giuseppe Nirta


Originar din San Luca, în provincia Reggio Calabria, este fratele lui Bruno Nirta, care, potrivit carabinierilor și Dda din Torino, era liderul 'ndranghetei locale din Aosta și a fost condamnat anul trecut, în cel de-al doilea grad al procesului Geenna, la 12 ani, 7 luni și 20 de zile de închisoare. Potrivit procuraturii spaniole, în seara crimei, cuplul se întorcea acasă la Aguilas când femeia a coborât din Alfa Romeo 147 și a tras șapte focuri de armă asupra lui.

De asemenea, Cristina Elena Toma nu a cerut ajutor în mod direct, ci doar a informat un prieten al lui Giuseppe Nirta cu ajutorul telefonului său mobil. Acuzația procurorului se bazează pe două rapoarte tehnice ale Gărzii Civile, potrivit cărora cămașa și pantalonii purtați în acea noapte de Toma prezentau urme de praf de pușcă. Procurorul a cerut 24 de ani pentru crimă și doi ani pentru deținerea ilicită a armei.

Relatarea faptelor făcută de acuzare arată că în jurul orei 22.00, pe 9 iunie 2017, victima, în vârstă de 52 de ani, a sosit însoțită de româncă într-un Alfa Romeo 147.

 

Românca ce și-ar fi executat iubitul italian, fiul unui cap mafiot din 'Ndrangheta, cere achitarea

 

„A coborât din mașină și când a fost lângă portiera din stânga, Cristina Elena Toma a ieșit și ținând un pistol în mână a tras trei focuri în Giuseppe Nirta din acea poziție și alte patru din fața autovehiculului, care a lovit corpul bărbatului, provocându-i moartea”, precizează procurorii.

Pentru a „ascunde” execuția partenerului ei, inculpata a folosit telefonul mobil al victimei pentru a suna o prietenă a bărbatului, pe care a informat-o de crimă. Și tocmai acest martor, tot de naționalitate italiană, a alertat serviciile de urgență despre fapte.

„Cristina Elena Toma nu a chemat Forțele și Corpurile de Securitate sau serviciile medicale pentru a-l îngriji pe Giuseppe Nirta”, subliniază procurorul María Monserrate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel