Spania. Românca ce și-ar fi executat iubitul italian, fiul unui cap mafiot din 'Ndrangheta, cere achitarea: Probele o contrazic - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un juriu popular trebuie să decidă în procesul care va avea loc la Murcia, Spania, între 25 aprilie și 3 mai dacă o consideră pe Cristina Elena Toma vinovată de presupusa ucidere a cetățeanului italian Giuseppe Nirta, fiu al unui cap din mafia calabreză, 'Ndrangheta.

Cristina Elena Toma, cetăţean român, era la momentul evenimentelor, pe 9 iunie 2017, iubita victimei. Acesta, la rândul său, era fiul unui șef al crimei organizate din regiunea Reggio Calabria. Cu toate acestea, această femeie este principalul suspect în crimă. De fapt, ea va fi singura persoană care va sta în banca acuzaților.

Relatarea faptelor făcută de acuzare arată că în jurul orei 22.00, pe 9 iunie 2017, victima, în vârstă de 52 de ani, a sosit însoțită de româncă într-un Alfa Romeo 147.

„A coborât din mașină și când a fost lângă portiera din stânga, Cristina Elena Toma a ieșit și ținând un pistol în mână a tras trei focuri în Giuseppe Nirta din acea poziție și alte patru din fața autovehiculului, care a lovit corpul bărbatului, provocându-i moartea”, precizează procurorii.

Pentru a „ascunde” execuția partenerului ei, inculpata a folosit telefonul mobil al victimei pentru a suna o prietenă a bărbatului, pe care a informat-o de crimă. Și tocmai acest martor, tot de naționalitate italiană, a alertat serviciile de urgență despre fapte.

„Cristina Elena Toma nu a chemat Forțele și Corpurile de Securitate sau serviciile medicale pentru a-l îngriji pe Giuseppe Nirta”, subliniază procurorul María Monserrate.

 

Două rapoarte tehnice au făcut lumină în caz

 

Ancheta Ministerului Public se bazează pe două rapoarte tehnice ale Gărzii Civile. Prima pregătită de Departamentul de Criminalistică - scena crimei - și a doua de Departamentul de Chimie. Potrivit anchetei desfășurată de această ultimă grupare de poliție, tricoul și pantalonii Cristinei Elenei aveau urme de praf de puşcă.

Raportul Grupului de expert al Gărzii Civile la locul crimei, ale cărui componente reconstituie infracțiunile cu infografice tridimensionale, a evidențiat „incompatibilitățile” dintre versiunea suspectului și poziția corpului victimei la locul crimei.

3. -imagine fara descriere- (spania--romanca-ce-si-ar-fi-executat-iubitul-italian--fiul-unui-cap-mafiot-din-ndrangheta--cere-achitarea-probele-o-contrazic---foto-2.jpg)

 

O versiune „îndoielnică”

 

În plus, dosarul poliției consideră povestea Cristinei Elenei Toma „îndoielnică”, întrucât îl localizează pe presupusul asasin atât de departe de ea, și cu un vehicul între ele, încât i-ar fi foarte greu să ajungă urmele de praf de puşcă pe mâini și pe haine.

2. -imagine fara descriere- (spania--romanca-ce-si-ar-fi-executat-iubitul-italian--fiul-unui-cap-mafiot-din-ndrangheta--cere-achitarea-probele-o-contrazic---foto-1.jpg)

La rândul său, apărătorul suspectului, Evaristo Llanos, respinge în scrisoarea sa că evenimentele s-au petrecut conform relatării acuzării. Clientul său a declarat că o persoană necunoscută s-a apropiat de ei din spate în timp ce coborau din vehicul pentru a deschide poarta de acces în casă, iar în acel moment l-a împușcat pe Giuseppe Nirta. Cristina Elena Toma și-a dus mâinile la cap și în timp ce auzea împușcăturile a reușit să scape, dar fără să vadă efectiv chipul asasinului care-i împușcase iubitul, conform mărturiei sale.

 

Întârzieri „nejustificate”

 

De asemenea, avocatul Evaristo Llanos, care solicită achitarea clientului său. El consideră că, în speță, trebuie să i se acorde Cristinei Elena Toma „o circumstanță atenuantă de întârziere extraordinară și nejustificată în derularea procedurii”. În acest sens, precizează că „perioada cercetării a durat mai mult de patru ani și au existat întârzieri nejustificate neimputabile învinuitului sau complexității cauzei”.

Ministerul Public solicită pentru Cristina Elena 24 de ani de închisoare pentru infracțiunea de omor și încă doi ani pentru deținere ilegală de arme. În total, 26 de ani. La rândul lor, urmașii victimei cer 20 de ani de închisoare pentru româncă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel