Spania. Român, prins și încarcerat, după ce și-a ucis partenera și a aruncat-o din mașină: Amândoi veniseră la cules de usturoi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură niusdiario.es
Sursa foto: captură niusdiario.es

O muncitoare româncă sezonieră, în vârstă de 26 de ani, a fost ucisă, în Córdoba, Spania, de partenerul ei, tot român, în vârstă de 30 de ani. Bărbatul a fugit după teribila faptă, dar a fost prins în această dimineață.

Tribunalul de primă instanță și de anchetă preliminară numărul 1 din Montilla (Cordoba), competent în materie de violență împotriva femeilor, a dispus joi, la cererea procurorului, încarcerarea provizorie, fără cauțiune, a deținutului ca presupus autor al morții partenerei sale din Montemayor, survenită la sfârșitul săptămânii trecute.

Inițial, procedurile de investigare ale tribunalului Montemayor i-au atribuit presupusele infracțiuni de omor și vătămare corporală agravată, întrucât deținutul ar fi provocat și leziuni unui minor. Cazul nu se află sub secrete de anchetă.

Vezi și: Spania. O tânără muncitoare sezonieră româncă, ucisă. Criminalul a fugit, după ce a abandonat-o pe stradă. Este căutat de polițiști

Presupusul ucigaș al româncei în vârstă de 26 de ani, într-o crimă comisă la periferia orașului Montemayor în primele ore ale dimineții de sâmbătă, a fost adus în fața judecătorului în jurul orei 10:00 dimineața.

Român, prins și încarcerat, după ce și-a ucis partenera și a aruncat-o din mașină

 

Judecătoria Montilla 1 a fost însărcinată cu luarea declarației acestui presupus criminal, care a încercat să lase în urmă această afacere, fugind la Cuenca după ce ar fi pus capăt vieții tinerei cu care a avut o relație amoroasă.

Garda Civilă a confirmat marțea trecută că bărbatul a fost arestat în municipalitatea San Clemente, în provincia Cuenca. Este un oraș cu puțin peste 7.000 de locuitori, aflat la peste 300 de kilometri în linie dreaptă de locul în care au avut loc evenimentele.

Faptele datează de la ora 2.00, în primele ore ale  zilei de sâmbeătă spre duminică, când cei de la 112 au alertat Garda Civilă că în Montemayor se află o femeie rănită cu un cuțit, potrivit unor surse din Comandamentul din Cordoba.

Agenții s-au prezentat la fața locului, pe șoseaua Fuente Nueva, și au constatat că femeia prezenta răni compatibile cu un cuțit. Au mai aflat că responsabilul era un român, în vârstă de 30 de ani. El ar fi înjunghiat-o și apoi ar fi aruncat-o afară din vehiculul în care mergeau.

Veniseră din România în Spania, la cules de usturoi

 

Ofițeriii s-au deplasat la fața locului și au alertat serviciile de sănătate, care au transferat-o pe femeie la Spitalul Reina Sofia din Cordoba, unde a murit câteva ore mai târziu.

Garda Civilă a activat apoi o operațiune de arestare a presupusului autor, care a avut succes marți.

Potrivit ABC, un minor de 15 ani, văr al presupusului agresor, a fost de asemenea rănit cu un cuțit în incident.

Cuplul se mutase în municipiu doar de câteva zile, fiind sosit acolo în principal pentru a lucra la cultivarea usturoiului. Locuiau într-o așezare situată pe drumul spre Mingo Hijo, într-o zonă în care casele agricole, cunoscute sub numele de casillas, sunt închiriate lucrătorilor sezonieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel