Spania renunţă la restricţii. Aproape 80 la sută din populaţie este vaccinată cu ambele doze împotriva Covid-19

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
spania_ridica_restrictiile
spania_ridica_restrictiile

Spania renunţă la restricţii, după ce rata de infectare a scăzut sub 0,5 la mie şi aproape 80 la sută din populaţie a fost vaccinată cu ambele doze împotriva Covid-19. 

Masca rămâne însă obligatorie în spaţiile închise, dar restaurantele, magazinele, cinematografele, teatrele şi muzeele pot funcţiona la capacitate maximă.  Madridul a renunţat de săptămâna aceasta la toate restricţiile. Activitatea a revenit la normal, iar terasele sunt pline. Doar masca mai aminteşte de pandemie. Românii veniţi în vacanţă în Spania se bucură de atmosfera relaxată, dar se gândesc cu îngrijorare la situaţia de acasă.

În toate cele 17 comunităţi autonome nu mai există limită de capacitate în spaţiile închise. S-au redeschis inclusiv cluburile şi localurile de noapte, însă în Catalonia, Galicia şi Insulele Canare accesul se face în baza certificatului covid. Iar în câteva regiuni s-a păstrat interdicţia de a fuma la terase. Valencia a ridicat restricţiile din acest weekend.

 

Citeste si: Spania. Rata de infectare e la cel mai scăzut nivel de risc din ultimele 15 luni. Rata vaccinării: aproape 80%

 

Rata de infectare în Spania a scăzut sub 0,5 cazuri la mia de locuitori, în unele regiuni fiind chiar de 0,2 la mie. De săptămâna viitoare vârstnicii de peste 70 de ani vor primi cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, relatează Stirile TVR.

Aproape 80 la sută dintre spanioli au fost deja vaccinaţi complet împotriva Covid -19, inclusiv copiii de peste 12 ani. În întreaga ţară se fac deja pregătiri pentru ziua naţională, sărbătorită pe 12 octombrie, de la care nu vor lipsi festivalurile, petrecerile în aer liber, târgurile, vizitele gratuite la muzee şi bineînţeles parada militară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel