Italia scapă de pandemie. Premierul Draghi anunță că toată țara este în zona albă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Premierul Mario Draghi a anunțat că Italia a depășit perioada grea, iar în acest moment întreaga țară se află în zona albă. 

În acest moment Italia pare că se relaxează după momentele deosebit de grele: datele săptămânale de monitorizare a pandemiei consolidează coborârea curbei care arată gradul de infectare. Nici redeschiderea școlilor nu pare să ridice rata infectărilor. Relaxarea măsurilor și reducerea carantinei în cazul infecțiilor cu Covid în școli vor fi anunțate săptămâna viitoare, relatează Corriere. 

De sâmbătă, conform ordonanței semnate ieri de ministrul Sănătății, Sicilia, ca și restul țării, se află în „zona albă”.

„Datorită vaccinurilor, pandemia este sub control, sfârșitul perioadei negre este la vedere. Cooperarea dintre miniștri și companii a arătat că astfel se pot salva vieți ”, a anunțat premierul Mario Draghi, la summitul internațional de afaceri B20. „Acum trebuie să ne confruntăm cu protecționismul statelor care încearcă să păstreze medicamentele esențiale - continuă el - este esențial să asigurăm instrumentele de combatere a acestei pandemii și prevenirea celor viitoare”.

Și președintele Republicii, Sergio Mattarella vorbește și despre vaccinuri și „distribuția corectă” a acestora, inaugurând lucrările celei de-a treia ediții a Conferinței ministeriale Italia-Africa.

„Lăsăm în urmă cea mai întunecată perioadă. Mai rămân multe de făcut. Nimeni nu poate spune că sunt în afara situației de urgență până când nu suntem cu toții în afara acesteia, acest lucru este valabil mai ales pentru Africa și Europa, care constituie o singură regiune unită, mai degrabă decât separată de Mediterană ", a spus Matarella. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel