Proteste violente la Roma, pentru anularea Green Pass-ului. Tensiuni și ciocniri între demonstranți și polițiști. Prim-ministrul face apel la calm

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Proteste violente la Roma, pentru anularea Green Pass-ului. Tensiuni și ciocniri dintre demonstranți și polițiști. Prim-ministrul face apel la calm
Proteste violente la Roma, pentru anularea Green Pass-ului. Tensiuni și ciocniri dintre demonstranți și polițiști. Prim-ministrul face apel la calm

Tensiuni în Piazza del Popolo din Roma, la finalul demonstrației de azi, împotriva vaccinurilor și a Green Pass-ului la care ar fi participat aproximativ 10 mii de persoane.

Italienii au ieșit în stradă, nemulțumiți de decretul semnat de prim-ministrul, Mario Draghi, care îi obligă pe toți angajații să dețină certificatul de vaccinare, începând cu 15 octombrie.  Polițiștii au gestionat situația folosind gaze lacrimogene și tunuri de apă  pentru dispersarea grupurilor violente. La rândul  lor, protestatarii au aruncat petarde și diferite obiecte către poliție, în special mobilier stradal, în Piazza del Popolo. Tensiuni între protestatari și poliție au avut loc și la intersecția dintre Villa Borghese și Via Veneto, în centrul Romei.

Un grup de oameni au decis să înceapă un marș neautorizat pentru a continua protestul împotriva vaccinurilor  anti COVID și a Green Pass-ului. Alții au încercat să pătrundă pe via Corso, dar au fost opriți de poliție. „Libertate, libertate, No Green Pass”, strigau manifestanții, scrie rainews.it.

Un grup de protestatari No Vax au ocupat și sediul național al CGIL (Confederația Generală Italiană a Muncii) d'Italia din Roma. Au spart ușile sediului sindicatului și au intrat. Poliția a reușit să însă oprească manifestanții. „Asaltul asupra sediului CGIL național este un act al echipelor fasciste. Un atac asupra democrației și asupra întregii lumi, a muncii pe care am făcut-o. Nimeni nu se gândește să întoarcă țara la cei douăzeci de ani de fascism”, a declarat Maurizio Landini, liderul sindicatului Corso d'Italia. În Largo Chigi, polițiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea și a evita alte ciocniri. 

Premierul Mario Draghi condamnă violențele care au avut loc astăzi în diferite orașe italiene. "Dreptul de ne exprima ideile nu trebuie niciodată degenera în acte de agresiune și intimidare. Guvernul își continuă angajamentul de a finaliza campania de vaccinare împotriva COVID-19 și mulțumește milioanelor de italieni care au dat dovadă de simț civic", a spus premierul Mario Draghi. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel