Nou decret în Italia. Distanțarea socială dispare, Green Pass-ul rămâne. Ce se schimbă din 11 octombrie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Nou decret în Italia! Distanțarea socială dispare, Green Pass-ul rămâne. Ce se schimbă din 11 octombrie
Nou decret în Italia! Distanțarea socială dispare, Green Pass-ul rămâne. Ce se schimbă din 11 octombrie

Un nou decret a fost semnat astăzi, în Italia. Cinematografele, teatrele și locurile de cultură se redeschid la capacitatea de 100%, cluburile la capacitatea de 50%, iar stadioanele la capacitatea de 75%. Distanța de un metru între persoane nu va mai fi necesară. Rămâne în vigoare obligativitatea certificatului verde și purtarea măștii de protecție.

Italia revine la viață! La cinema, la teatru, la muzeu, la stadion, chiar și în cluburi. Se renunță chiar și la acea distanță de un metru cu care erau obișnuiți cetățenii timp de un an și jumătate. Obiectivul de 80% din populație imunizată este atins, redeschiderea școlilor nu a dus la creșterea temută a infecțiilor, curba epidemiei continuă să scadă într-o Italie în care de luni revine totul în zona albă.

Ca o condiţie prealabilă, vizitatorii trebuie să furnizeze dovada că au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, şi-au revenit după boală sau trebuie să prezinte un rezultat negativ la testul pentru coronavirus, a decis joi seara cabinetul de miniştri.

„Campania de vaccinare a dat rezultate foarte încurajatoare care ne permit să luăm măsuri suplimentare în acest proces treptat de relaxare”, explică ministrul Sănătății Speranza.

 

Amenzile înăsprite

 

De luni, se încearcă revenirea (aproape) la viață ca înainte, cel puțin pentru cei cu Green Pass. Cei care continuă să spună „nu vaccinului” vor trebui să se resemneze să renunțe la multe lucruri. Controalele adecvate și amenzile înăsprite sunt instrumentele cu care Guvernul va gestiona noua fază a redeschiderii.

„Ne întoarcem 100% în cinematografe și teatre, în sălile de concert și în locurile culturale, evident întotdeauna cu o mască pe față și un Green Pass în mână. Adio distanțării chiar și în muzee și expoziții unde capacitatea era deja de 100%. Invităm cetățenii să se întoarcă pentru a experimenta cultura în pace și siguranță”, este apelul ministrului culturii din Italia, Dario Franceschini.

 

Relaxările aduc și sancțiuni mai dure 

 

Managerii de cluburi vor putea redeschide, în interior, la 50% din capacitate. Cu mult mai mult decât cei 35% care au fost sugerați de CTS. Sisteme de ventilație adecvate fără reciclare a aerului, Green Pass și măști care pot fi îndepărtate doar pe ringul de dans sunt condițiile pentru a reveni la redeschiderea cluburilor. 

Subsecretarul pentru sport, Valentina Vezzali, reușește să aducă procentul de public din arenele interioare la 60%, în timp ce (așa cum sa convenit deja) prezența fanilor pe stadioane  rămâne la 75%. 

Aceste relaxări aduc și sancțiuni mai dure. Managerul care va fi surprins de două ori că nu respectă regulile va avea afacerea închisă până la zece zile. Controalele stricte sunt prevăzute și pentru lucrătorii care, începând cu 15 octombrie, vor trebui să fie în posesia certificatului verde pentru a accesa locurile de muncă, publice sau private. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel