Spania. Premierul Sanchez, AVERTISMENT dur în Parlament: "Vom întări RESTRICȚIILE de Sărbători. Fiecare dintre noi să se comporte ca și cum ar fi infectat"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Premierul spaniol Pedro Sanchez a mers în Parlament pentru a explica măsurile adoptate de guvernul său începând de la sfârșitul lunii octombrie, atunci când a fost declarată o nouă stare de alertă. Sanchez i-a avertizat pe parlamentarii spaniolii că restricțiile în perioada Sărbatorilor vor mai dure, în cazul în care se vor raporta noi creșteri ale infecțiilor cu COVID-19. 

Spania stă pe un butoi de pulbere în aceste zile. Premierul Spaniei, Pedro Sánchez, a declarat miercuri în Parlament că "dacă trebuie să întărim restricțiile de Crăciun, nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială că guvernul Spaniei o va face”.

Sanchez a mers în Parlament pentru a informa parlamentarii cu privire la acțiunile guvernului sub starea actuală de alarmă, care urmează să dureze până pe 9 mai. El a vorbit despre măsurile menite să prevină răspândirea coronavirusului în timpul sărbătorilor de iarnă, o perioadă în care sunt așteptate multe călătorii și adunări familiale.

Sanchez: "Fiecare dintre noi să se comporte ca și cum ar fi infectat"

 

Oficialii centrali și regionali din domeniul sănătății au elaborat recent un plan cu măsuri coordonate pentru perioada Sărbătorilor, dar unele guverne regionale au introdus de atunci măsuri și mai stricte în încercarea de a controla răspândirea virusului. Miercuri, Sánchez a sugerat că guvernul central ar putea regândi strategia de Crăciun în funcție de modul în care evoluează datele epidemiologice.

"Cel mai bun mod de prevenire a contagiunii este ca fiecare dintre noi să acționeze ca și cum am fi infectați, pentru că nu știm dacă suntem. Să ne bucurăm de Crăciun acasă, să ieșim doar la magazinele esențiale, să respectăm măsurile de igienă și distanțare socială. Să nu aruncăm tot efortul nostru la gunoi. Depinde în totalitate de noi să prevenim un al treilea val”, a spus Sanchez, potrivit cotidianului El Pais.

Liderul opoziției, Pablo Casado, din Partidul Popular (PP), l-a acuzat pe premier că "nu s-a săturat niciodată să mintă” cu privire la practic toate problemele legate de pandemie. El a spus că Sánchez a încercat să concentreze toată puterea în propriile sale mâini evitând în același timp supravegherea situației de către opoziție.

Casado a avertizat că partidul său nu va sprijini planul guvernului de reformă judiciară, nici bugetul său pentru 2021, nici planul său de vaccinare împotriva coronavirusului care urmează să înceapă în curând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel