Spania. O româncă, care a jefuit un bătrân cu metoda „Îmbrățișarea afectuoasă”, dată în căutare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. O românca, care a jefuit un bătrân cu metoda „Îmbrățișarea afectuoasă”, dată în căutare.
Spania. O românca, care a jefuit un bătrân cu metoda „Îmbrățișarea afectuoasă”, dată în căutare.

Parchetul solicită doi ani de închisoare pentru o româncă, fiind acuzată de infracțiunea de tâlhărie cu violență și șase luni de închisoare, pentru infracțiunea de vătămare corporală. 

O româncă în vârstă de 27 de ani este căutată în Spania, după ce nu s-a prezentat de două ori la procesul în care este judecată pentru infracțiunea de tâlhărie cu violență și infracțiune de vătămare corporală.

Faptele pentru care românca este acuzată s-au petrecut pe 1 aprilie 2017. Potrivit rechizitoriului Parchetului, un locuitor din Palencia, se plimba pe strada Los Robles. La un moment, de el s-a apropiat o tânără româncă, care a încercat să-l îmbrățișeze, scrie elnortedecastilla.es.

"Bărbatul a încercat să o împingă, spunându-i să-l lase în pace. În acel moment, inculpata s-a năpustit asupra lui, l-a prins de încheietura mâinii stângi și i-a smuls ceasul de aur”, spune procurorul. În urma agresiunii, victima a  suferit o contuzie cu hematom și tumefacție cu edem pe partea stângă.

O altă româncă din Spania a fost traficată și exploatată sexual de două clanuri.

Coșmarul unei românce chemată în Spania pentru un loc de muncă decent: Traficată și exploatată sexual de două clanuri 

 

Agenți ai Poliției Naționale au eliberat o victimă a exploatării sexuale și au arestat șapte persoane în Valladolid și Avilés. Victima a fost recrutată de grupul de proxeneți prin intermediul rețelelor de socializare, a călătorit sub pretexte false din România și a ajuns sub controlul mai multor membri aparținând la două facțiuni ale rețelei cu sediul în Spania.

Româncă a fost obligată să se prostitueze în bordeluri și pe stradă. Au agresat-o fizic, i-au luat documentele pentru a o împiedica să fugă și banii proveniți din propria exploatare. Victima a fost păcălită să călătorească din România și a ajuns sub controlul mai multor membri aparținând la două facțiuni diferite ale rețelei criminale.

Rețeaua infracțională avea sediul în Spania, în special în Valladolid și Avilés. Grupul infracțional și-a recrutat victima în România prin intermediul rețelelor de socializare și a înșelat-o spunându-i că o angajează pentru a lucra într-un domeniu de activitate care nu are legătură cu prostituția. Victima a călătorit cu avionul din România la Madrid. Ulterior, ea s-a mutat în orașul Valladolid, unde a început să fie exploatată sexual. Ulterior, a fost dusă cu mașina în Asturias, unde a intrat sub controlul membrilor rețelei din Avilés.

 

Românca, obligată să lucreze ca prostituată în cluburi de noapte și chiar pe stradă

 

Deținuții își forțau victima să lucreze ca prostituată în cluburi de noapte și chiar pe stradă, în ambele orașe. În plus, a trebuit să le dea acestora banii pe care îi obținuse de la clienți. Aceștia au agresat-o fizic și i-au reținut pașaportul și cartea de identitate ca mijloc de constrângere pentru a o împiedica să fugă.

Ancheta a beneficiat de sprijinul Biroului Atașatului României în Spania. Pe parcursul anchetei, s-a menținut contactul direct cu autoritățile române pentru dezvoltarea investigațiilor polițienești.

Operațiunea a culminat cu eliberarea femeii din Avilés, unde au fost efectuate trei arestări, la care se adaugă alte patru efectuate în Valladolid, ca presupuși autori ai infracțiunilor de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale, în legătură cu prostituția și apartenența la un grup infracțional. În plus, agenții au efectuat o percheziție la o locuință din orașul Avilés din Asturia și au confiscat documente legate de anchetă.

Poliția Națională dispune de o linie telefonică 900 10 50 90 și de un e-mail [email protected] pentru a facilita colaborarea cetățenilor și raportarea anonimă și confidențială a acestui tip de infracțiuni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel