Spania. Mai multe românce, ţinute captive de o grupare criminală. Tinerele erau drogate și obligate să se prostitueze

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania Mai multe romance  victime ale traficului de persoane  eliberate de politisti
Spania Mai multe romance victime ale traficului de persoane eliberate de politisti

Nouă proxeneți care exploatau sexual mai multe tinere au fost arestați în Tenerife. Infractorii au păcălit mai multe tinere să vină din România în Tenerife. Odată ajunse în Spania, fetele au fost duse în orașele Adeje și Arona  și obligate să se prostitueze.  

 

 

Poliția a arestat nouă presupuși infractori, acuzați de trafic de ființe umane, care făceau parte dintr-o organizație criminală. Cele 12 femei eliberate, erau de naționalitate română, și au ajuns în orașele Adeje și Arona din sudul Tenerife, după ce li s-a promis un loc de muncă. Odată ajunse la destinație, tinerele au fost obligate să practice prostituția în cluburi de noapte sau în apartamente.

Poliția Națională spaniolă a reușit să destructureze această rețea criminală, care controla afacerile de prostituție din partea de sud a insulei. Gruparea infracțională avea filiale în România și Regatul Unit. De aceea, în ancheta forțelor de ordine spaniole au participat și polițiști din România și Regatul Unit.

În timpul intervenției, agenții au reușit să elibereze 16 femei, dintre care 12 erau de naționalitate română, victime ale exploatării sexuale. Membrii organizației criminale forțau victimele să consume substanțe narcotice, în special cocaină. Fetele erau, constant, hărțuite și agresate fizic. Mai mult, infractori le amenințau că familiile lor vor avea de suferit, dacă nu muncesc, scrie presa spaniolă.

Agenții au efectuat mai multe percheziții în casele proxeneților din sudul Tenerife și într-un club de hostess, de unde au fost ridicate telefoane mobile de ultimă generație, acte legată de anchetă și peste 17.000 de euro în numerar. În România, operațiunea a fost realizată prin colaborarea a doi polițiști români. Șase persoane din România au fost arestate, fiind acuzate de trafic de persoane și apartenența la o organizație criminală. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel