Cuplu spaniol, arestat în România. Ce au găsit autorităţile în casa lor

Andreea Cosma |
Data publicării:

Doi cetăţeni spanioli au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de risc, după ce în urma unei percheziţii în locuinţa pe care aceştia o foloseau în comuna doljeană Brădeşti au fost găsite peste 700 de plante de canabis şi aproximativ 20 de kilograme de muguri de canabis.

Potrivit DIICOT, cei doi cetăţeni spanioli, un bărbat şi o femeie, au fost reţinuţi pe 26 martie.

"În cauză s-a reţinut faptul că, la data de 25.03.2021, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova s-au sesizat cu privire la faptul că în curtea unui imobil situat în comuna Brădeşti, judeţul Dolj, folosit de către doi cetăţeni spanioli, se află o construcţie cu parter şi etaj, ce prezenta urmele unui incendiu recent, în interiorul căreia se aflau mai multe instalaţii de iluminare şi de alimentare cu apă, precum şi plante ce păreau a face parte din specia 'canabis', în ghivece, în diferite stadii de vegetaţie, dar şi muguri ai unor astfel de plante", precizează DIICOT.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au percheziţionat, pe 26 martie, locuinţa din Brădeşti folosită de cei doi cetăţeni spanioli, fiind descoperită o plantaţie indoor de canabis, dotată cu sisteme de iluminare, încălzire şi irigare.

Anchetatorii au ridicat la percheziţii 708 plante de canabis, totalizând 103,5 kilograme de masă vegetală şi 19,5 kilograme de inflorescenţe de canabis.

Cei doi cetăţeni spanioli au fost prezentaţi magistraţilor de la Tribunalul Dolj care au dispus arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel