Spania. Românce, marcate cu tatuaje de proxeneți. Rețea infracțională, destructurată de polițiști

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
spania retea proxeneti prostituate
spania retea proxeneti prostituate

O organizație internațională de proxeneți de origine română, cu ramificații în Marea Britanie, Danemarca și Germania, a fost destructurată în Girona de Poliția Națională, Mossos d'Esquadra, în colaborare cu Poliția Română.

Fetele exploatate erau tatuate, ca semn al apartenenței la clan. Potrivit poliției spaniole, în operațiunea comună a forțelor de ordine, coordonată de Europol, 18 femei au fost eliberate (șapte în Spania și 11 în România). Alte 19 persoane au fost arestate: opt în Spania și unsprezece în România.

O echipă comună a Poliției Naționale și a Mossos d’Esquadra au reușit să destructureze o organizație criminală, de origine română cu sediul în provincia Girona. Proxeneții au monopolizat prostituției stradală din zonele l’ Alt Empordá și La Jungle. Românii au folosit violența împotriva altor femei și proxeneți, cu scopul de a le expulza sau de a primi o taxă de la ele pentru a putea lucra. Femeile au fost capturate de membrii organizației, care au început o relație romantică cu ele și apoi, prin agresiune fizică, acestea au fost transferate în Spania, Regatul Unit, Danemarca și Germania. Aici erau forțate să se prostitueze în cluburi și pe drumurile publice. Fetele erau tatuate ca să fie lăsate în pace de rivali. Femeile erau nevoite sa toți banii strânși într-o zi liderilor organizației, care locuiau în lux i cheltuiau banii pe vehicule de ultimă generație, scrie agenția de știri 20 minutos, care citează un comunicat al Poliției Naționale Spaniole, publicat sâmbătă. 

 

Femeile marcate cu tatuaje, pentru a rămâne legate de clan pe viață  

 

Proxeneții forțau femeile să lucreze fără întrerupere și în condiții igienice precare, chiar și atunci când rămâneau însărcinate. Mai mut, unele dintre femei au fost marcate cu tatuaje, rămânând astfel legate de clan pe viață și asimilând ideea că singura alternativă de supraviețuire era practicarea prostituției.

Când situația pandemică a dus la scăderea profitului în zonele pe care le controla în Girona, organizația criminală și-a  mutat o mare parte a membrilor și a victimelor sale în România și Regatul Unit, revenind în Spania când condițiile s-au îmbunătățit. Operațiunea poliției s-a încheiat cu descinderi în două locuințe în provincia Girona și alte 14 în România, la care au participat peste 180 de agenți din ambele țări. La perchezițiile din România, forțele de ordine au găsit  fotografii pornografice, în care apare una dintre cele 18 victime eliberate, o minoră, care a fost forțată și ea să se prostitueze. Printre cele opt persoane reținute în provincia Girona se numără cei doi lideri ai organizației, români, care au fost arestați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel