Spania. Florina, românca găsită moartă într-un șanț, depusese plângere la Poliție: „Dacă nu câștigam 200 euro mă băteau continuu”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Florina, românca dispărută în Spania, a fost găsită moartă
Florina, românca dispărută în Spania, a fost găsită moartă

Apar noi detalii după ce Florina, românca de 19 ani care a fost găsită moartă într-un șanț, între Silla și Albufera, după ce a fost dată dispărută în Spania.

Potrivit presei din Spania, Florina a decis în urmă cu aproape 2 ani să ridice vocea împotriva presupusei mafii care a prostituat-o, mai întâi în Germania și apoi în Valencia, pe Pista de Silla.

Acum însă, românca este moartă. Cineva a ucis-o la începutul lunii ianuarie și a aruncat-o într-un șanț din Silla. Declarația sa de la Poliție, înainte de crimă, nu mai este folositoare. Cele două persoane pe care le-a acuzat când era în viață, sunt cercetate de Poliția Națională ca presupuși membri ai rețelei, dar au fost eliberate după arhivarea cazului.

 

Florina depusese o plângere

 

În octombrie 2019, Florina a dat o declarație la Poliția Națională. Unitatea împotriva rețelelor de imigrare și contrafacere (UCRIF) investiga atunci presupusa rețea internațională de prostituție a Pista de Silla.

Florina s-a născut în 2001 în orașul Buzău. Când avea încă sub 17 ani, lucra deja ca prostituată pe străzile orașului german Saarbrücken. În 2018, susținea ea în declarație, locuia cu un cuplu de români care a forțat-o să se vândă pe stradă. În plus, a spus că a avut grijă de cei cinci copii ai cuplului.

La sfârșitul acelui an Florina a decis să pună capăt destinului ei din Germania. 

„Am profitat de o neglijare” a cuplului, „mi-am ridicat valizele și m-am dus la autogară, de unde am cumpărat biletul pentru a merge în Spania”. Alegerea Spaniei, a explicat ea, a fost frica de a se întoarce în România și că mama sa va descoperi că este implicată în prostituție.

 

„Mă băteau continuu”

 

Florina a descris foarte clar motivul evadării sale din Germania.

„Mă băteau continuu dacă nu câștigam între 200 și 300 de euro pe zi. Când nu câștigam această sumă mă băteau cu un cablu al încărcătorului de telefon mobil sau cu pumnii”, povestea Florina în plângerea făcută la Poliție înainte de a fi ucisă.

Tânăra le-a arătat agenților câteva răni la picioare ale căror fotografii au fost făcute ca dovadă împotriva mafiei.

 

În Valencia a căzut din nou pradă prostituției

 

Tânăra a plătit 120 de euro pentru biletul de autobuz și s-a îndreptat spre Valencia în decembrie 2018. Întotdeauna, conform versiunii sale, în provincie a căzut din nou în prostituție după ce un prieten i-a spus că poate câștiga bani pe pista Silla.

Potrivit anchetei poliției, membrii complotului din Germania au ajuns să se mute și la Valencia: „Clanul anchetat a trebuit să părăsească orașul german după confruntări dure cu o altă organizație criminală rivală, toți membrii rețelei stabilindu-se la Valencia, unde erau deja lideri”.

Cuplul pe care Florina l-a acuzat că a exploatat-o ​​a ajuns să fie investigat ca parte a loviturii de stat a poliției împotriva mafiei. În declarația din octombrie 2019, polițiștii naționali au arătat victimei fotografii în care i-au recunoscut pe amândoi drept persoanele care au forțat-o să practice prostituția în orașul german.

Numele acestora apar pe lista celor 30 de anchetați în dosarul care a fost deschis de o instanță din Alcireño și care a fost depus la câteva zile după dispariția Florinei din Albal. Măsurile de precauție au fost ridicate atât pentru cuplu, cât și pentru restul celor anchetați. În acest moment nu există niciun reținut pentru crimă, informează lasprovincias.es.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel