Spania. Criminaliștii, detalii noi despre uciderea Florinei: „Pe gât avea semne compatibile cu o strangulare”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Florina, românca dispărută în Spania, a fost găsită moartă
Florina, românca dispărută în Spania, a fost găsită moartă

Criminaliștii au transmis astăzi că au găsit pe gâtul Florinei G., tânăra româncă de 19 ani care a fost prostituată în Albal și care sâmbăta trecută a fost găsită moartă într-un șanț, semne compatibile cu o strangulare. În orice caz, este încă prea devreme pentru ca aceștia să pronunțe o hotărâre decisivă conform căreia Florina a murit deoarece autopsia nu a fost încă finalizată.

Potrivit unor surse din anchetă, citate de levante-emv.com, criminaliștii care au efectuat autopsia trupului neînsuflețit al Florinei au găsit anumite crestături la nivelul gâtului care apar în strangulări. Cu toate acestea, rămâne de stabilit dacă aceste semne sunt pre sau postmortem, adică dacă acestea au fost cauzate în timp ce ea încă trăia, ceea ce ar permite să concluzionăm că a murit prin strangulare, sau dacă sunt după moartea ei.

Pentru a face acest lucru, criminaliștii vor trimite țesuturi extrase din acele zone ale corpului la laboratorul național de toxicologie din Barcelona, ​​astfel încât să poată fi supuse unui studiu histopatologic în care să stabilească dacă a existat un răspuns vital atunci când au fost cauzate.

 

Stare avansată de descompunere

 

Starea avansată de descompunere pe care o prezintă corpul său, după ce a petrecut 22 de zile scufundat în apă și noroi, complică extraordinar munca criminalistică și va îngreuna, de asemenea, analiza histopatologică la microscop, astfel încât acest test ar putea să nu permită obținerea de date concludente cu privire la cauza morții.

În orice caz, acestea sunt singurele semne găsite pe corp care duc la ipoteza de crimă, ipoteză care este susținută cu restul datelor deja gestionate de grupul de omucideri al Gărzii Civile din Valencia. Această investigație se bazează pe mai multe fapte obiective, cum ar fi faptul că Florina a dispărut în timp ce era exploatată sexual - lucru pe care colega ei de cameră și denunțătorul dispariției sale din 9 ianuarie îl neagă - dar pe care specialiștii în Omucideri îl consideră adevărat.

 

O cameră de supraveghere a surprins-o pe Florina

 

Florina a intrat într-o mașină albă în jurul orei 17:30 pe 8 ianuarie, sub o ploaie puternică. Vehiculul a luat-o de la curba pe care Florina o ocupase de mai puțin de o lună, după cum a fost surprinsă de o cameră de securitate de la o companie situată în apropiere. Această imagine arată cum mașina cu cei doi ocupanți intră pe Camí de la Marjal și se întoarce pe primul drum, în dreapta. La mai puțin de 20 de minute mai târziu, vehiculul a fost înregistrat ieșind de pe șosea și alăturându-se cu viteza maximă la ramura pistei Silla spre autostrada Albal.

Nici urmă de Florina, până sâmbătă trecută când un vânător din Silla a găsit-o moartă în Sequia de la Font de la Marjà, după ora 09:00 dimineața. Tânăra era îmbrăcată și avea geanta cu documente.

De atunci, agenții Gărzii Civile și-au concentrat eforturile pentru identificarea celor care au exploatat-o, pe de o parte, și pe identificarea acelui vehicul, a cărui plăcuță de înmatriculare nu este vizibilă în înregistrare din cauza ploilor abundente. 

În fața primăriei din Albal s-a păstrat un minut de reculegere pentru a condamna crima și exploatarea sexuală a altor femei precum Florina. Autoritățile prezente, inclusiv delegatul guvernamental în Comunitate, și-au arătat angajamentul de a desființa prostituția.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel