Spania. Doi români, acuzați că au bătut și desfigurat un altul cu un capac de canal, într-un pub

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Procurorii cer 5 ani de închisoare pentru doi bărbați acuzați că au bătut un altul cu un capac de canal într-un pub din Santander, Cantabria, Spania.

Curtea Provincială trimite în judecată doi bărbați acuzați că au lovit un al treilea bărbat cu un capac de canal la ieșirea dintr-un pub din Santander. Parchetul cere cinci ani de închisoare pentru fiecare dintre cei implicați, pentru o infracțiune de vătămare corporală gravă.

Faptele s-au petrecut pe 16 iunie 2019, în jurul orei 4:30 dimineața, în fața unui magazin de pe strada Faustino Cavadas din capitala Cantabrică.

Inculpații, de naționalitate română și moldoveană, potrivit unor surse din cadrul Parchetului, a lovit o a treia persoană, tot de naționalitate moldoveană, cu un capac de canal. 

Spania. Doi români, acuzați că au bătut și desfigurat un altul cu un capac de canal, într-un pub

 

Potrivit declarației procurorului, cei doi inculpați, care au amândoi condamnări anterioare, au fost "de acord în acțiunea și în intenția de a vătăma integritatea fizică" a victimei, care în momentul incidentului avea 20 de ani și a suferit o fractură facială complexă.

După incident, a fost internat în Unitatea de Terapie Intensivă și Intubație și a beneficiat de diverse intervenții chirurgicale, plăci și șuruburi, grefe de os sau atele, precum și de reabilitare.

Rezultatul a fost de 448 de zile de leziuni cu diferite sechele anatomo-funcționale și estetice, cum ar fi o scufundare majoră și o deviere a septului și a oaselor nazale spre partea dreaptă de natură "foarte importantă".

În acest context, Parchetul înțelege că este vorba de o infracțiune de vătămare cu malformații pentru care cere ca fiecare dintre inculpați să execute 5 ani de închisoare și să despăgubească victima cu suma totală de 97.123 de euro și Serviciul Cantabric de Sănătate cu 12.206 euro.

Tot în Spania, o prostituată româncă, exploatată și abuzată de o altă conațională. Femeia nu va sta însă nicio zi la închisoare.

Prostituată româncă, exploatată și abuzată de o altă conațională, în Spania

 

Acuzată de exploatare sexuală, prostituata româncă a acceptat luni sentința de 18 luni de închisoare pentru această infracțiune, iar pentru cea de determinare la prostituție - 6 luni de închisoare și o amendă de 6 euro pe zi timp de 6 luni, plus o despăgubire a victimei de 9.000 de euro, în schimbul căreia nu va merge la închisoare.

Tribunalul Provincial din Logroño a găzduitj, luni, procesul împotriva acestei femei, de naționalitate română și fără antecedente penale, acuzată că a abuzat de o conațională, pe care a convins-o să meargă în Spania în 2014 pentru a se prostitua.

Judecătorul a informat-o pe inculpată că atât procurorul, cât și avocatul victimei au fost de acord cu o modificare a sentinței inițiale a acuzării, care consta în 5 ani și 6 luni de închisoare pentru infracțiunea de trafic de persoane și, pentru infracțiunea de prostituție, 3 ani de închisoare și o amendă de 2.700 de euro.

Modificarea a fost acceptată de inculpată, care a fost informată că pedepsele cu închisoarea sunt suspendate, întrucât nu are antecedente penale și cu condiția să achite amenda, să despăgubească victima cu 9.000 de euro pentru daune morale și să nu săvârșească nicio infracțiune în termen de cinci ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel