Spania. Prostituată româncă, exploatată și abuzată de o altă conațională: Femeia nu va sta o zi la închisoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Spania. Barbat, arestat după ce a recrutat o româncă prin metoda "Lover Boy" și a obligat-o să se prostitueze
Spania. Barbat, arestat după ce a recrutat o româncă prin metoda "Lover Boy" și a obligat-o să se prostitueze

Prostituata de origine română, care a abuzat o alta în Logroño, o rudă de-ale sale din România, de condiție umilă, nu va merge la închisoare.

Acuzată de exploatare sexuală, prostituata româncă a acceptat luni sentința de 18 luni de închisoare pentru această infracțiune, iar pentru cea de determinare la prostituție - 6 luni de închisoare și o amendă de 6 euro pe zi timp de 6 luni, plus o despăgubire a victimei de 9.000 de euro, în schimbul căreia nu va merge la închisoare.

Tribunalul Provincial din Logroño a găzduitj, luni, procesul împotriva acestei femei, de naționalitate română și fără antecedente penale, acuzată că a abuzat de o conațională, pe care a convins-o să meargă în Spania în 2014 pentru a se prostitua.

Judecătorul a informat-o pe inculpată că atât procurorul, cât și avocatul victimei au fost de acord cu o modificare a sentinței inițiale a acuzării, care consta în 5 ani și 6 luni de închisoare pentru infracțiunea de trafic de persoane și, pentru infracțiunea de prostituție, 3 ani de închisoare și o amendă de 2.700 de euro.

Modificarea a fost acceptată de inculpată, care a fost informată că pedepsele cu închisoarea sunt suspendate, întrucât nu are antecedente penale și cu condiția să achite amenda, să despăgubească victima cu 9.000 de euro pentru daune morale și să nu săvârșească nicio infracțiune în termen de cinci ani.

Spania. Prostituată româncă, exploatată și abuzată de o altă conațională: Femeia nu va sta o zi la închisoare

 

Potrivit rechizitoriului inițial al procurorului, inculpata a avut o relație de rudenie îndepărtată cu compatrioata sa, o tânără în vârstă de 27 de ani, în prezent umilă, fără studii, fără resurse personale, analfabetă, fiica unui cuplu de țărani cu șapte copii și cu mari dificultăți economice.

În acest context, în anul 2014, inculpata a convenit cu părinții fetei și cu aceasta să o însoțească pe aceasta în Spania pentru a se prostitua, unde putea câștiga bani, iar inculpata i-a plătit călătoria cu angajamentul că fata îi va restitui banii pe măsură ce va lucra.

După o perioadă de timp petrecută în orașul Pancorbo (Burgos), ambele au ajuns în Logroño și au acceptat să lucreze ca prostituate într-un bordel din oraș, astfel că victima a locuit într-un apartament în care locuiau și un frate al inculpatului și alți conaționali.

Începând cu luna iunie 2015, inculpata a început să exercite un control strict asupra victimei și, pe lângă banii pe care îi avea drept credit pentru că a plătit excursia, a adăugat în scurt timp o atitudine de control și de subjugare personală pentru a profita de ea și de banii pe care îi câștiga ca prostituată.

Astfel, acesta i-a confiscat documentele personale sub pretextul că i le păstrează, i-a cerut să îi predea toți banii pe care îi câștiga și, în plus, tânăra nu putea părăsi apartamentul în care locuia și, de multe ori, când își termina ziua la club, inculpatul mergea să o ia.

La un moment dat, inculpata i-a reproșat chiar că are relații cu un băiat român, certând-o și chiar lovind-o, iar în octombrie 2015, prin confidențialitatea unui client, patronul clubului a contactat poliția, în urma căreia situația a fost descoperită.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel