Spania. Crăciunul a venit cu două luni mai devreme într-un oraș din Malaga. Un român, vânzător ambulant: Un gest minunat, după pandemie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Crăciunul a venit cu două luni mai devreme într-un oraș din Malaga. Un român, vânzător ambulant  Un gest minunat, după pandemie
Spania. Crăciunul a venit cu două luni mai devreme într-un oraș din Malaga. Un român, vânzător ambulant Un gest minunat, după pandemie

Crăciunul a venit cu aproape două luni mai devreme într-un oraș din Malaga. Aprinderea luminilor de Crăciun pe 30 octombrie are drept scop atragerea turiștilor din alte municipalități și provincii andaluze,spun reprezentanții municipalității Alameda, provincia Malaga.

Primăria Alameda a devansat sosirea Crăciunului cu aproape două luni, aprinzând luminile de sărbătoare pe data de 30 octombrie, cu scopul de a atrage turiști și de a încuraja astfel comerțul și alimentația publică în oraș. 

La sfârșitul lunii octombrie, odată cu sărbătorile de Halloween, cei 5.378 de locuitori ai orașului puteau deja admira pe străzile principale oameni de zăpadă și cămile în loc de dovleci, dar și un brad mare de zece metri, situat chiar în fața primăriei.

Ideea de a devansa aprinderea luminilor de Crăciun aparține primarului José García Orejuela, care a declarat că atmosfera de Crăciun trezește "sentimente mai bune" în rândul cetățenilor și "dorința de a împărtăși și oferi daruri", lucru care poate încuraja comerțul și industria hotelieră. Iluminatul a fost asigurat de compania Morales Iluminación, care a instalat aproximativ 300.000 de lumini LED cu consum redus, care vor fi fi aprinse doar între orele 19:00 și 00:00, spre deosebire de anii precedenți, când luminile se stingeau abia în zori. 

În plus, primarul García a explicat că primăria dispune de panouri fotovoltaice care produc în medie cinci kilowați pe zi, când în realitate consumul luminilor de Crăciun este de aproximativ trei kilowați pe zi, iar diferența este introdusă în rețeaua electrică, lucru care ajută la reducerea facturii la electricitate, scrie andaluciainformacion.es.

 

Este o bucurie după o pandemie care "a întristat atâția oameni" 

 

În jurul fântânii Fuente de la Placeta, de unde pot fi admirate luminițele verzi și strălucitoare ale bradului, localnicii se aduna după-amiaza pentru a lua masa la terase sau pentru a înfrunta frigul cu o porție consistentă de castane prăjite sub luminile atipice de Crăciun de la începutul lunii noiembrie.

Claudiu Cătălin, un bărbat de origine română, este vânzător ambulant, care comercializează obiecte de Crăciun. Românul spune că aprinderea luminilor de Crăciun este un gest minunat și mulțumește primarului că a adus bucurie după o pandemie care "a întristat atâția oameni". María Cortés, o studentă de 18 ani, spune că, deși luminile au fost puse mai devreme, sunt "foarte frumoase" și aduc "bucurie orașului", în timp ce Coral Reyes, prietena ei timidă, mărturisește că sunt "mai frumoase decât cele din anii trecuți". În ultimii ani, luminile de Crăciun au devenit o atracție turistică pentru municipalități, inclusiv pentru capitala Malaga, care își va aprinde luminile de Crăciun pe 26 noiembrie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel