Spania. Cod ROŞU în Madrid, puternic lovit de furtuna de zăpadă Filomena: Drumuri blocate, peste 500 de incidente şi aeroportul este închis - VIDEO

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
captura video
captura video

Vinerea aceasta furtuna Filomena a provocat adevărate ravagii în mare parte din teritoriul Spaniei. Cel mai grav afectat a fost centrul peninsulei, care a suferit pe tot parcursul zilei ninsori abundente care au făcut călătoria cu mașina extrem de dificilă, nu numai pe drumuri, ci și în interiorul orașelor. Acesta este cazul Madridului, unde sute de oameni au fost prinși în intrările și ieșirile din capitală din cauza furtunii, scrie 20minutos.es. Imagini video cu situaţia din Madrid, la finalul articolului.

Sub cod roșu din cauza ninsorilor abundente, Consiliul municipal din Madrid a luat măsuri extreme pentru a garanta siguranța cetățenilor și, printre aceștia, a anunțat obligația de a folosi lanțuri. În plus, pe drumurile M-30 și M-40 au trebuit să fie întrerupte circulația în anumite puncte din cauza pericolului reprezentat de trafic.

Citeşte şi: Blue Air suspendă o cursă Bucureşti-Madrid. Când a fost reprogramată

La mijlocul după-amiezii, acumularea de zăpadă au determinat autorităţile să închidă M-40 la Las Tablas spre M-607, după ce zeci de mașini au fost prinse pe acel drum. 

Pe M-30 autorităţile au impus restricţii între joncțiunea nordică și joncțiunea Manoteras în ambele sensuri și accesul de pe acest drum la A-3. Aceeași decizie a fost luată și în cazul tunelurilor urbane, care au devenit inutile, într-un oraș acoperit de zăpadă și cu o grosime crescândă.

(Dacă vreți să fiți la curent cu știrile importante și să fiți notificați direct pe Whats App atunci când apare un eveniment intrați pe grupul StiriDiaspora dând click AICI)

 

Mașini blocate pe M-30 din cauza zăpezii

 

„Din cauza acumulării de zăpadă pe rampele de acces și ieșire, tunelurile urbane au fost întrerupte”, a postat pe Twitter Centrul de Management al Mobilității Primăriei.

În plus, căderile de zăpadă istorice care lovesc orașul au lăsat, de asemenea, imagini neobișnuite în care ofițerii de poliție sunt văzuți împingând taxiuri și mașini private care fuseseră prinse în mijlocul centrului Puerta de Alcalá și nu puteau avansa.

Unitatea Militară de Urgență (UME) a ​​ieșit în această dimineață la salvarea miilor de șoferi și ocupanți prinși în vehiculele lor din Madrid din cauza ninsorilor istorice provocate de furtuna Filomena, care lovește și câteva comunități din centrul peninsulei.

 

Închiderea aeroportului Barajas

 

Managerul aeroportului, Aena, a decis să suspende decolările și aterizările pe Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas din cauza condițiilor de pe pistă și a vizibilităţii precare, iar după ce a început să se aplice procedura de deviere a zborului.

Potrivit managerului aeroportului, se vor continua lucrările de curățare a pistelor aeroportului, afectate de ninsorile abundente din furtuna Filomena, pentru a opera din nou de îndată ce condițiile meteorologice se vor îmbunătăți.

 

Utilizarea obligatorie a lanţurilor

 

Primarul Capitalei, José Luis Martínez-Almeida, a afirmat într-un interviu în „Cuatro al día” că se lucrează „intens” pentru a garanta siguranța drumurilor și a anunțat obligația de a utiliza lanțuri în Madrid de la zece noaptea, deși el a recomandat utilizarea acestora și în afara acelor ore, în timp ce situația rămâne așa cum este acum.

 

Comunitatea înregistrează 506 de incidente din cauza ninsorilor

 


În total, au existat 506 incidente gestionate de serviciul de urgență 112 al Comunității Madrid din cauza ninsorilor între orele 9:00 și 19:00 vineri, 329 dintre ele legate de modificări ale traficului - în principal, curățarea drumuri și străzi- și 177 cu accidente minore.

Pentru toate acestea, 112 a insistat ca vehiculul să nu fie folosit pentru a circula „decât dacă este strict esențial”, într-o comunitate cu mai multe zone în nivel roșu din cauza ninsorilor abundente, inclusiv capitala sa, unde sunt așteptate până la 20 centimetri de zăpadă între orele 18:00 și 12:00

 

Camioanele prinse în nămeţi

 

Cu toate acestea, mașinile blocate la intrările în capitală nu sunt singurele vehicule prinse de furtună. Sute de camioane au fost blocate în diferite părți ale Spaniei și au trebuit să fie redirecționate către diferite rute de servicii.

Așa s-a întâmplat cu aproape 600 de şoferi de camion opriţi în diferite zone de odihnă ale autostrăzii A-23 între Teruel și Castellón, care nu au reușit să reia traseul până când pompierii nu au curăţat asfaltul ascuns sub ninsoare. Alți 140 au fost nevoiți să petreacă noaptea pe A-4, lângă Madridejos (Toledo), unde voluntarii de la Crucea Roșie, în coordonare cu Protecția Civilă și consiliul municipal, le-au asigurat cina.

Citeşte şi: Spania, îngropată sub nămeţi. Copaci căzuţi şi sute de şoferi blocaţi pe drumurile din mai multe provincii. Premierul Sanchez le cere cetăţenilor să stea acasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel