Spania. Un copil român de 6 ani, înecat în timp ce era în apă cu mama și frățiorul lui

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Un copil român de 6 ani, înecat în timp ce era în apă cu mama și frățiorul lui. FOTO: captură lasprovincias.es
Spania. Un copil român de 6 ani, înecat în timp ce era în apă cu mama și frățiorul lui. FOTO: captură lasprovincias.es

Un copil român, în vârstă de 6 ani, a murit, ieri, înecat în zona digului plajei Canet d'en Berenguer, comunitatea autonomă Valenciană din Spania. Scafandrii Gărzii Civile au recuperat trupul neînsuflețit cinci ore mai târziu.

Tragicul eveniment s-a petrecut în momentul în care băiețelul făcea baie cu fratele mai mare și cu mama sa. Această zonă este semnalizată cu scăldatul interzis, printre alte motive, din cauza curenților puternici. La un moment dat, în jurul orei 15:30, toți membrii familiei au căzut într-o groapă sub apă de câțiva metri, în același timp. Mama româncă a reușit să iasă la suprafață împreună cu fiul ei cel mare. După ce l-a căutat pe celălalt băiețel de șase ani și nu l-a putut vedea, aceasta a anunțat serviciile de urgență.

Spania. Când proprietarul nu-i acasă, trei români ocupă o casă de lux din Ibiza ca și când ar fi a lor

O dată cunoscute faptele de către Garda Civilă, imediat a fost lansat dispozitivul de căutare și localizare, format din diferite patrule ale Gărzii Civile din Cuartell și Sagunto, care au început căutarea băiețelului român dispărut. În plus, imediat au fost activate și Echipa Poliției Judiciare Puzol, navele Serviciului Maritim și Grupul Special de Activități Subacvatice a Gărzii Civile (GEAS).

La ora 20:10 și după câteva ore de scufundare de către agenții GEAS, la aproximativ 15 metri distanță de locul unde se afla groapa sub apă în care a căzut familia și la patru metri adâncime sub mare, scafandrii au reușit să localizeze trupul neînsuflețit al micuțului, într-o zonă fără vizibilitate.

 

O tânără muncitoare sezonieră româncă, ucisă în weekend în Spania

 

O nouă crimă de violență de gen s-a încheiat cu uciderea unei femei în Córdoba, un oraș în Andaluzia, Spania. Un apel a alertat Garda Civilă ieri dimineață că o femeie a fost rănită pe drumurile publice din orașul Cordoba Montemayor.

Agenții s-au prezentat la fața locului, pe șoseaua Fuente Nueva, și au constatat că femeia prezenta răni compatibile cu un cuțit. Au mai aflat că responsabilul era un român, în vârstă de 30 de ani. El ar fi înjunghiat-o și apoi ar fi aruncat-o afară din vehiculul în care mergeau. Se pare că bărbatul este partenerul de viață al româncei și se aflau în Spania amândoi pentru muncă sezonieră.

Spania. O tânără muncitoare sezonieră româncă, ucisă. Criminalul a fugit, după ce a abandonat-o pe stradă. Este căutat de polițiști

Victima a fost transferată în stare critică la Spitalul Reina Sofia din Córdoba, unde a murit în cele din urmă. Comanda a organizat un dispozitiv pentru a localiza autorul crimei. 

Consiliul Local Montemayor a indicat pe contul de Facebook că este un „caz brutal, de violență sexistă, intolerabilă și nemiloasă” pentru care a cerut luni, la ora 12:00, un moment de reculegere pentru femeia româncă. Potrivit reprezentanților Consiliului Local Montemayor, victima era vecină cu Montemayor din cauza sezonului agricol și a fost „ucisă de mâna partenerului ei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel