Spania. Când proprietarul nu-i acasă, trei români ocupă o casă de lux din Ibiza ca și când ar fi a lor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Când proprietarul nu-i acasă, trei români ocupă o casă de lux din Ibiza ca și când ar fi a lor
Spania. Când proprietarul nu-i acasă, trei români ocupă o casă de lux din Ibiza ca și când ar fi a lor

Poliția Națională a arestat în Ibiza doi români, în vârstă de 31, respectiv 37 de ani, și o româncă, în vârstă de 24 de ani, sub acuzația de intrare prin efracție într-o locuință de lux. 

Arestările au avut loc marți, în jurul orei locale 15:00, într-o casă din centrul Ibizei din Spania. Tinerii români locuiau, fără permisiune, în apartamentul de lux al unui spaniol care locuia în mod obișnuit în Barcelona. Proprietarul nu era în apartamentul din Ibiza, iar cei trei români l-au ocupat ca și când ar fi fost al lor. 

Doi dintre deținuți aveau antecedente pentru evenimente similare și toți trei au ajuns deja în instanță.

Spania. Mai multe familii de români ocupă abuziv blocuri cu apartamente scumpe: „Le-au dat bani să plece și s-au întors”

După cum a explicat Poliția, proprietarul locuia în Barcelona, ​​dar a trebuit recent să se mute pe insulă. Atunci a realizat că locuința lui era deja ocupată de cei trei români și atunci a dat alarma la autorități. Vecinii susțin că cei trei români erau de puțină vreme mutați acolo.

Acum, cei trei români vor fi judecați pentru intrare prin efracție și riscă închisoarea. 

Spania. Românii primesc ajutor pentru chirie. Se oferă 250 de euro lunar

 

Zeci de români, inclusiv copii, evacuați dintr-o clădire din Spania

 

Nu este prima dată când românii ocupă un spațiu care nu este al lor ilegal. La finele anului trecut, mai mulți români, inclusiv copii, au fost evacuați după ce au ocupat ilegal un depozit industrial vechi din L'Hospitalet de Llobregat, Catalonia, Spania. Cei aproximativ 70 de români și columbieni erau înghesuiți într-un depozit industrial vechi, unde aveau loc adesea conflicte și bătăi. Zona era atât de insalubră încât de-a lungul timpului a ofst nevoie de mai multe acțiuni de ucidere a rozătoarelor. 

Evacuarea, dispusă în luna octombrie 2021, a fost efectuată la solicitarea proprietarului imobilului, dezvoltator privat.

Spania. Mii de români, afectați de creșterea contribuțiilor sociale: „Suntem uimiți”

În urmă cu doar câteva săptămâni înainte de evacuare a fost un incendiu provocat de arderea gunoiului, care i-a obligat pe pompieri să mobilizeze 11 echipe pentru stingerea acestuia, din fericire, fără ca nimeni să fie rănit. În martie 2021 a mai avut loc un alt incendiu care a scos la iveală un fel de camere sau apartamente pentru care unele familii plăteau o chirie de 200 de euro unui bărbat.

Unii români au spus că nimeni nu le-a oferit cazare și că au fost nevoiți să doarmă pe stradă. Însă, serviciile sociale neagă acest lucru și spun că nimeni nu a cerut ajutor și nici nu au vrut să beneficieze de vreuna din resurse, precum strămutări temporare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel