Spania. Mai multe familii de români ocupă abuziv blocuri cu apartamente scumpe: „Le-au dat bani să plece și s-au întors”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Mai multe familii de români ocupă abuziv blocuri cu apartamente scumpe: „Le-au dat bani să plece și s-au întors”
Spania. Mai multe familii de români ocupă abuziv blocuri cu apartamente scumpe: „Le-au dat bani să plece și s-au întors”

Mai multe familii de români ocupă abuziv câteva clădiri din sudul Spaniei. Agenții imobiliari se plâng de acest lucru pentru că nu reușesc să vândă. Chiar le-au dat și bani să plece, însă mereu s-au întors.

Vizitele periodice ale agenților Poliției Naționale și măsurile de securitate pe care Endesa le-a pus în aplicare vara trecută pentru a preveni ocupările ilegale nu au fost suficiente pentru a convinge locuitorii care au fost instalați la numărul 158 Calle Feria de mai bine de un an. 

Clădirea nou construită care urma să fie folosită pentru cazare turistică este încă în mâinile mai multor familii de români, potrivit vecinilor, care de obicei văd copiii aplecându-se pe fereastră și intrând și ieșind din bloc.

În tot acest timp „nu s-a făcut nici o încercare de evacuare”, se lamentează ei.

Aceste familii sunt în mare parte de naționalitate română. Locuitorii asigură că există un bărbat care controlează cine intră în apartamente și că este întotdeauna în clădire, ceilalți vin și pleacă.

„Unii cer pomană la ușa supermarketului sau a bisericii. Locuiesc în largul lor fără ca nimeni să le spună nimic”, spune funcționarul de la unul dintre magazinele din apropiere.

 

„Am crezut că îi vor scoate de acolo, dar au luat doar câteva persoane”

 

Până acum nu au cauzat prea multe probleme în cartier, dincolo de o luptă în interiorul blocului de apartamente. A existat un singur episod grav, judecând după numărul de ofițeri de poliție care au apărut, după cum își amintesc mai mulți clienți ai unuia dintre barurile vecine.

„Au venit cu echipament și am crezut că îi vor scoate de acolo, dar au luat doar câteva persoane, restul au rămas acolo până astăzi”, spun ei.

De asemenea, se plâng că „fac ceva cu lumina, deoarece din când în când provoacă întreruperi și afectează întotdeauna casele și afacerile care sunt mai aproape de bloc”.

 

„Acest lucru continuă să se întâmple într-o zonă în care metrul pătrat este în jur de 3.000 de euro”

 

Proprietatea, care se află în mâinile unei companii imobiliare, are deja problema în instanță, dar încă nu a existat nicio rezoluție, în timp ce vecinii și întreprinderile se tem că situația s-ar putea agrava, deoarece nu este singurul caz, deși este cel mai izbitor. 

„Unele entități le plătesc sume generoase direct pentru a pleca, dar dacă nu acționează rapid să pună ușile de securitate, ei se întorc”, explică unul dintre agenții imobiliari care lucrează în zonă. „Am avut cazuri în care am început să arătăm case pentru licitație sau vânzare directă și în câteva zile le-am găsit pline”.

„Ceea ce este cel mai surprinzător este că acest lucru continuă să se întâmple într-o zonă în care metrul pătrat este în jur de 3.000 de euro și există o cerere mare de cumpărare”, spune agentul imobiliar. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel