Spania. 355 de kilograme de marijuana confiscate de la o organizaţie condusă de ROMÂNI, chiar când se pregăteau de vânzare

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: clm24.es
sursa foto: clm24.es

10 persoane au fost arestate la Yuncler (Toledo), printre care liderul organizației criminale românești și trei membri ai complotului spaniol, scrie clm24.es, privind o operaţiune anti-drog din Spania. 355 de kilograme de marijuana confiscate chiar înainte să fie vândute traficanților de droguri.

Agenții Poliției Naționale, cu colaborarea autorităților poliției române și grație informațiilor de la Agenția Națională pentru Criminalitate, au descoperit 355 kilograme de muguri de marijuana și au întrerupt vânzarea către un grup de traficanți de droguri pentru distribuire în Germania. 10 persoane au fost arestate la Yuncler (Toledo), inclusiv liderul organizației criminale de origine română și trei membri ai complotului spaniol.

Cu această operațiune, o organizație de traficanți de droguri specializată în achiziționarea și transportul de cocaină, heroină, canabis și alte substanțe narcotice pentru distribuție și vânzare în Spania și Germania, Franța și România a fost demontată, a informat poliția într-un comunicat citat de clm24.es.

 

Operaţiune coordonată din România

 

Grupul criminal a activat în diferite provincii spaniole - A Coruña, Vigo, Valencia, Madrid și Toledo - și a coordonat cu liderii organizației cu sediul în România - București, Constanţa și Arad.

În intervențiile anterioare cu același grup infracțional, agenții au demontat o plantație cu 271 de plante de marijuana în Toledo și au descoperit patru kilograme de heroină la Madrid și alte 36 la București (România).

Ancheta a început la sfârșitul anului 2019 grație colaborării autorităților britanice ale Agenției Naționale pentru Criminalitate, în jurul unui grup infracțional de cetățeni de naționalitate română stabiliți în Spania. Cu primele investigații, agenții au aflat  că aceste persoane se aflau în Spania, întărindu-și contactele pentru a efectua operațiuni de achiziție, import și export de tot felul de substanțe narcotice.

Citeşte şi: Spania. Patru români au creat pe sub pământ cea mai mare plantaţie de canabis văzută vreodată de poliţia spaniolă

În orașul Toledo își implementaseră structura și stabiliseră asociații cu cetățeni spanioli care le ofereau sprijin logistic, adrese, refugii, punând la dispoziție un mare conglomerat de companii pentru a-și îndeplini scopurile criminale.

La rândul lor, autoritățile Poliției Române, într-o anchetă paralelă, au detectat modul în care unul dintre liderii organizației cu sediul în Spania pregătea vânzarea a 50 de kilograme de heroină în București. Odată ce această operațiune a fost destructurată, suspectul a fugit în Spania cu o anumită cantitate de substanță narcotică.

După activarea mecanismelor de coordonare cu autoritățile Poliției Române, anchetatorii au detectat și interceptat suspectul la Madrid, când acesta era însoțit de un alt asociat de naționalitate română la bordul unui vehicul în care patru kilograme de heroină au fost găsite ascunse în interiorul un sac cu mâncare pentru câini.

Odată finalizate investigațiile, agenții au descoperit o casă pe care organizația o avea la Toledo, unde se aflau alți doi cetățeni români aparținând organizației, precum și 240 de plante de marijuana care au fost confiscate și două vehicule. Într-una dintre aceste mașini, a fost proiectat un compartiment ascuns în care polițiștii au localizat patru kilograme de marijuana în muguri.

 

Organizaţia

 

După evenimentele anterioare, agenții au verificat modul în care organizația se reconstruia și a fost numit un nou lider, precum și al doilea său, trimis și din România. De asemenea, au stabilit legături mai strânse cu un alt grup infracțional de spanioli care au început să ofere sprijin logistic, noi locații și clădiri, precum și diverse companii pentru a oferi acoperire și apariția legalității activităților ilegale.

În lunile următoare, liderul trimis din România a început să intensifice contactele în alte provincii ale Spaniei, folosind alți asociați pe care i-a avut în orașul Valencia pentru îndatoririle și securitatea în relațiile sale cu terții.

În acest fel, membrii organizației au început să facă numeroase călătorii la Vigo, A Coruña, Huelva și Almería, unde au menținut contacte cu terți pentru a achiziționa o substanță narcotică, pe care intenționau să o distribuie în Spania, România sau Germania, printre alte țări. Europeni.

Citeşte şi: Spania. O MIE de poliţişti mobilizaţi pentru o "afacere" condusă de români. Peste ŞAIZECI de arestări

De-a lungul desfășurării anchetei, agenții au putut verifica modul în care organizația criminală dispunea de un număr mare de vehicule, pe care le-au schimbat după bunul plac, pentru a le face mai dificilă controlul de către poliție. De asemenea, în călătoriile lor în alte provincii, au căutat secretul nopții pentru a-și acoperi întâlnirile.

De asemenea, agenții aveau cunoștință despre achiziționarea iminentă a unei substanțe narcotice de către organizație, în special de către un membru al complotului de naționalitate spaniolă care planifica cumpărarea unei cantități semnificative de marijuana în Almería, pe care intenționa să o ascundă într-unul din numeroase locații pe care le-ar avea la dispoziție, datorită multiplelor companii mercantile pe care le controla în provincia Toledo.

În cele din urmă, el a fost detectat, în compania celor doi principali locotenenți și bărbați ai săi, orchestrând cu organizația criminală română livrarea către diferiți cumpărători a drogului, care probabil ar fi transferat și vândut în Germania și alte țări europene unde prețul său ar fi ridicat. superior.

 

355 kilograme de muguri

 

La mijlocul lunii septembrie, anchetatorii au detectat sosirea celor anchetați într-o autoutilitară de închiriat într-o zonă industrială din orașul Yuncler (Toledo). După ce au procedat la interceptarea lor, agenții au localizat diferiții cumpărători care fuseseră convocați acolo, inclusiv persoane de naționalitate chineză și cubaneză.

Odată ce vehiculul a fost inspectat, în interior au fost găsite 355 kilograme de marijuana, deja curate și uscate, ambalate în 69 de cutii de carton. Au fost arestate și cele zece persoane care se aflau în locul respectiv, inclusiv cei trei membri ai organizației criminale spaniole, care erau ajutați în contra-supravegherea și lucrările de securitate în vânzarea drogurilor de către un alt cetățean spaniol, liderul grupului infracțional român, presupusul proprietar și manager al plantației de marijuana care adusese la locul doi cumpărători importanți de naționalitate chineză și un alt cumpărător de naționalitate cubaneză.

După arestarea tuturor celor implicați, anchetatorii au efectuat un total de patru percheziții domiciliare în care au fost intervenite diverse documente, telefoane mobile, numerar, precum și muniții din arme scurte și lungi.

Citeşte şi: Spania. Grup de români abia eliberaţi din închisoare, PIRAŢII autostrăzilor. Împuşcau poliţiştii care încercau să îi oprească din jafurile la drumul mare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel