Spania. Patru români au creat pe sub pământ cea mai mare plantaţie de canabis văzută vreodată de poliţia spaniolă

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenții Poliției Naționale au demontat cea mai mare plantație de marijuana găsită până acum sub pământ de autorităţile spaniole. Bârlogul în care a fost ascunsă plantaţia ilegală a fost săpată la o adâncime de patru metri pe o fermă deținută de unul dintre deținuți. Aceasta mai avea un laborator sofisticat cu 1.022 de plante de canabis și avea o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați. Cei patru membri ai grupării, patru bărbați dintr-un clan familial de origine română, au fost arestați, scrie eldigitalsur.com.

La începutul lunii septembrie, investigațiile paralele care se desfășurau în secțiile de poliție Ciudad Real și Alcázar de San Juan au relevat posibila existență a unei noi culturi la scară largă care a fost instalată la Toledo în august. De atunci, Poliția Națională Specializată în lupta împotriva traficului de droguri din ambele secții de poliție, împreună cu secția de poliție provincială din Toledo, au desfășurat o colaborare strânsă care a permis confirmarea suspiciunilor de la fața locului.

Citeşte şi: Spania. 355 de kilograme de marijuana confiscate de la o organizaţie condusă de ROMÂNI, chiar când se pregăteau de vânzare

Astfel, în doar douăzeci de zile, cercetătorii au localizat locul exact unde a fost ascunsă cultura ilegală. Era o fermă situată în zona Cerro de los Palos, foarte aproape de Toledo, unde locuia un clan familial de origine română. Deși la prima vedere nu a existat nimic în fermă care să facă evidentă existența culturii și nici nu a existat nicio construcție care să o poată adăposti, agenții au detectat un miros puternic și caracteristic de marijuana. În plus, au găsit indicații clare că s-au efectuat lucrări pe terenul în care au fost efectuate mișcări considerabile de pământ, ceea ce i-a condus la convingerea că plantația era ascunsă într-o construcție subterană.

 

Plantaţia, săpată pe sub pământ

 

Când au accesat proprietatea pentru a efectua percheziția autorizată judiciar, au găsit o gaură în teren, pe jumătate ascunsă sub carton, paleţi și cutii de lemn, prin care au accesat un „zulo” de aproximativ 300 de metri pătrați, a cărui utilizare exclusivă Era să găzduiască un laborator complet și sofisticat pentru cultivarea intensivă a canabisului, care obținea energia electrică pentru a funcționa, la capacitate maximă, prin două conexiuni ilegale la rețeaua publică.

Săpătura, efectuată la patru metri sub pământ, a ascuns 1.022 plante de marijuana în diferite stadii de creștere, dintre care unele erau deja gata de colectare. În plus, această primă cameră a fost conectată la o a doua cameră în care instalează infrastructura necesară pentru extinderea laboratorului și care se conectează cu o altă ieșire, situată la celălalt capăt al fermei.

 

Plantaţia, alimentată prin improvizaţii ilegale

 

Când polițiștii naționali au intrat în groapă, au găsit în interior trei bărbați, care la acel moment erau responsabili de întreținerea plantației. Al patrulea arestat a sosit la fermă minute mai târziu, la volanul unei dube galbene.

În urma descoperirii, au fost arestați patru bărbați, unul dintre ei minor, ca presupuși autori ai infracțiunilor de trafic de droguri și fraudă a energiei electrice. Instalația sofisticată și costisitoare, măsurile de securitate adoptate și cantitatea mare de substanțe narcotice intervenite indică faptul că intenția celor arestați era să se dedice distribuției pe scară largă a marijuanei.

Dacă ar fi continuat cu activitatea sa ilegală, acest laborator ar fi raportat deținuților o recoltă care ar putea varia între 150 și 200 de kilograme de muguri de marijuana.

 

Au furat copaci și mobilier de grădină evaluat la 15.000 de euro

 

În timpul percheziției, în fermă au fost găsiți copaci, accesorii și mobilier de grădină, precum și părți ale unui vehicul care au fost furate în perioada 5-11 iulie de la creşele din Toledo.

Evenimentele, care fuseseră raportate anterior, erau cercetate de secția de poliție provincială din Toledo. Aceştia au accesat de cel puțin trei ori grădinițele și au furat 500 de copaci, ghivece, mese și bănci din piatră, o fântână și diverse accesorii de grădină, toate evaluate la 15.000 de euro.

Citeşte şi: Spania. O MIE de poliţişti mobilizaţi pentru o "afacere" condusă de români. Peste ŞAIZECI de arestări

În plus, în ultimele raiduri pe care le-au făcut criminalii, au sustras numeroase bucăți din autoutilitara companiei, inclusiv câteva piese din caroserie. Părțile acestei autoutilitare au fost folosite pentru a repara cea folosită de clanul familiei, care s-a dovedit a fi de aceeași marcă și model cu cea a păgubitului.

Proprietarul autoutilitarei folosite de clan pentru a comite aceste furturi a fost acuzat de trei infracțiuni de jaf cu forță și cine ar fi putut participa cu el la comiterea acestor furturi este cercetat. În ceea ce privește piesele furate, cele mai multe dintre ele ar putea fi recuperate de Poliția Națională și livrate proprietarului lor de drept.

Citeşte şi: Spania. Grup de români abia eliberaţi din închisoare, PIRAŢII autostrăzilor. Împuşcau poliţiştii care încercau să îi oprească din jafurile la drumul mare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel