Spania. Grup de români abia eliberaţi din închisoare, PIRAŢII autostrăzilor. Împuşcau poliţiştii care încercau să îi oprească din jafurile la drumul mare

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: murciaactualidad.com
sursa foto: murciaactualidad.com

Agenții Gărzii Civile și Poliției Naționale au arestat patru persoane de naționalitate română în Carlet (Valencia) și Alicante și au destructurat organizația criminală care activa în Murcia, Alicante, Valencia și Castellón, care ar fi fost dedicată să comită jafuri în zonele de serviciu ale autostrăzii A-7, scrie murciaactualidad.com.

Ancheta a fost realizată în mod coordonat între agenții Gărzii Civile din Novelda (Alicante) și Santomera (Murcia) și ai Poliției Naționale din Elche, după numeroase plângeri pentru diferite infracțiuni în perioada de vară, în zonele de serviciu ale autostrăzii A-7, în toate provinciile Levantine și vecine.

 

Grupul de români, spaima autostrăzilor din Spania

 

În ultimele luni, eforturile de anchetă ale poliției au fost intensificate, aflându-se despre existența unui grup format din bărbați români care se angajau în mod obișnuit în comiterea acestui tip de infracțiuni.

Citeşte şi: Spania. 355 de kilograme de marijuana confiscate de la o organizaţie condusă de ROMÂNI, chiar când se pregăteau de vânzare

Victimele lor erau persoane de origine străină, turişti care nu cunoşteau limba. Asta pentru că, în cele mai multe cazuri, aceştia nu reușesc să depună o plângere.

Fiecare membru al grupului avea atribuţiile bine trasate. O parte obţineau vehicule pentru circula pe autostradă în căutarea victimelor perfecte, iar ceilalţi comiteau jaful. Vehiculele grupului au fost închiriate în principal cu documentație de la compatrioții care nu se aflau în Spania sau cu acte false, pentru a împiedica ancheta poliției.

 

Împuşcau vehiculele poliţiei

 

Cei anchetați au acționat în mod periculos și nu au ezitat să fugă cu mare viteză odată ce erau comise infracțiunile, chiar conducând în direcția opusă, sau chiar împușcând vehiculele poliției care încercau să le oprească.

Ancheta a scos la lumină în total 39 de infracțiuni, cinci infracțiuni de jaf cu violență, nouă infracțiuni de jaf cu forță și 21 de furturi. De asemenea, mai sunt acuzaţi de falsificare a documentelor, o infracțiune împotriva siguranței rutiere, o infracțiune de agresiune asupra unui ofițer şi apartenență la un grup infracțional.

 

Au fost arestaţi pentru aceleaşi fapte

 

Deținuții - patru bărbați, de naționalitate română și cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani - au fost puși la dispoziția instanțelor de instrucție din Carlet (Valencia) și Alicante. Trei dintre ei au fost închiși pentru fapte asemănătoare.

Ancheta rămâne deschisă și arestarea altor membri ai grupului nu este exclusă.

În noiembrie 2019, Garda Civilă din Novelda a arestat trei dintre făptași, într-o operațiune similară desfășurată împotriva aceleiași bande pentru fapte identice. Drept urmare, cu acea ocazie toți trei au intrat în închisoare. De îndată ce au fost eliberați, și-au reluat activitatea infracțională în luna mai 2020. În ancheta desfășurată în 2019, au fost acuzați de aproape o sută de infracțiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel